Dirijor NOU la cor….

O biserica angajeaza un dirijor nou la corul bisericii…

Predecesorul sau  a demisionat din cauza unor scandaluri si nemultumirii unor „frati” .

La ultima repetitie de cor, la care este prezent „dirijorul vechi”, in timp ce il prezenta corului pe „dirijorul nou”, ii dadu acestuia, la predarea postului, trei plicuri numerotate…

„-Frate draga, eu cunosc corul si biserica aceasta si m-am gandit sa iti fiu de ajutor cand nu voi mai fi aici… iar tu vei avea probleme ca si dirijor. Nu e obligatoriu sa apelezi la sfaturile mele, dar cred ca iti va fi de mare folos daca vei apela la ele in ordinea lor . Sunt convins ca va fi solutia problemei tale. Te rog sa lasi plicurile sigilate si sa le deschizi doar cand vei avea MARE NEVOIE.”

Dupa un an, apare prima criza. Motive stupide !

Nefiind obisnuit sa aiba perioade de criza la cor ( in celelalte coruri nu a avut parte de crize – coristii erau oameni seriosi, biserica serioasa)…, isi aduce aminte de sfaturile predecesorului sau si apeleaza la  plicul cu numarul 1 …

       „Draga frate, da vina pe predecesorul tau „ scria mare, cu markerul.

  Nu vrea sa apeleze la aceasta solutie dar hotaraste sa urmeze sfatul.  Lucrurile se calmeaza, viata merge inainte ! Cu inima intristata, dirijorul merge inainte, CORISTII SERIOSI tin aproape de dirijor…

Dupa un timp scurt, din nou CRIZA. Incearca sa calmeze dirijorul spiritele incinse, rugaciune pentru probleme…, NU MERGE.

Nestiind ce sa faca, deschide plicul cu numarul 2… !

 „Draga frate, da vina pe sistemul de functionare al bisericii. Sunt fisuri in el, trebuie imbunatatit si.. aminteste-le tuturor ca nu ai nici o vina. Altii au inventat sistemul de functionare, tu doar l-ai respectat.”

  Toti se agita, dar… dau dreptate dirijorului si …. pentru o vreme, dirijorul poate din nou sa lucreze in liniste si pace… Ranit in suflet, gaseste putere  IN DOMNUL si mearge inainte. CORISTII SERIOSI tin aproape de dirijor… !

Fiind un DIRIJOR FOARTE BUN munceste cu sarguita. Vrea sa bucure fata DOMNULUI  cu muzica pe care o canta impreuna cu corul. De fapt, asta a facut si dirijorul care a fost inaintea sa la acest cor.

Realitatea e ca … de fiecare data, CRIZA a fost declansata de aceleasi persoane –  (realitatea e ca nu faceau altceva decat sa inventeze crize, asta era „slujba” lor…)                                                     

 Nu dupa multa vreme apare din nou: CRIZA . De data aceasta cu mult mai mare decat primele doua.  Incearca sa gasesca solutii la criza, dar nu dau rezultate…

Solutia sta in … plicul cu numarul 3…

Il deschide si gaseste scris:

    „Draga frate, Imi pare rau ca ai ajuns asa devreme la acest plic. As fi dorit sa nu ajungi niciodata sa il deschizi. In ziua cand am venit dirijor in biserica aceasta, predecesorul meu mi-a dat 3 plicuri. As fi vrut sa nu ajung la ele, dar omul era intelept si am apelat la sfaturile sale. Trebuie sa recunosc ca solutia din plicul 3 a fost foarte greu sa o accept, dar a fost pentru binele meu. Iti  recomand sa o aplici..   

PREGATESTE  TREI PLICURI… apoi scrie-ti Demisia ! Cam asta e tot ce poti face pentru cel care iti va lua locul. Domnul sa aiba mila de noi ! „

Morala: E o povestire…, o pilda parafrazata…., adaptata…

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Dirijor NOU la cor….

  1. Pavel zice:

    Inchinare implica mai multa DRAGOSTE si RESPECT decat abilitati muzicale (fara a le scadea meritul acestora). Dar ordinea e una si e clara: Caracterul mai intai, abia pe locul … 4 competentele. Iar locurile 2 si 3 ramin categoric caracterului. „Atunci, cu o inima si un glas laudati ÎMPREUNĂ pe Domnul!”. Altfel e show nu inchinare!

    Apreciază

  2. Corul… consuma multe energii, nervi, DAR… e placut. Dezvolta spiritul de echipa, dependenta unii de altii, dezvolta armonia. De fapt, de fiecare data cand ne intalnim in cor, creem armonii. Trebuie sa vrei sa creezi armonii noi.
    Am invatat sa ne multumim cu sunet mort ( tot ce este inregistrat, e sunet MORT).
    Eu ma bucur de toate inregistrarile BUNE care exista, dar mai mult ma bucur de sunetul viu.
    Sunetul VIU e …. oridecate ori deschidem gura.
    Imaginati-va, pana sa se inventeze inregistrarea sunetului, oamenii aveau parte doar de SUNET VIU!
    CE VREMURI…!

    Apreciază

  3. Monica Onucu zice:

    Si eu sunt cu inima la ei dar cu trupul la mare departare.Aici nu exista cor pentru ca ce ati inceput nu a fost dus mai departe.Ma bucur ca va rugati in fiecare zi pentru corul din Iasi.

    Apreciază

  4. Monica,
    Eu nu am parasit corul voastru. Cu inima sunt prezent la fiecare repetitie. In fiecare zi ma rog pentru voi.
    Am dorit ca dirijorii vostri sa cresca. Cred ca era cel mai bun lucru pe care am putut sa il fac. Voi mai veni pe la voi. Pentru mine, CEL MAI IMPORTANT este ca voi functionati ca si cor, ca dirijorii vostri isi fac treaba.
    Gandeste-te la acele coruri la care nu mai scapi de un dirijor PLAFONAT de ani de zile…

    Apreciază

  5. Monica Onucu zice:

    Ne pare f rau ca pe noi ne ati parasit inainte de a deschide plicul cu nr 1!De fapt inainte de criza.Prea devreme….

    Apreciază

  6. Pingback: 13 postări în Top 100 WP (16.02.2011) « România Evanghelică

  7. e o parabola…, dar poate fi si adevarat..
    Viata confirma aceste lucruri…,

    Apreciază

  8. E o parabola…, dar e posibil sa semene cu intamplari sau actiuni din anumite locuri. La fel de bine, situatia ar putea fi repetabila la nivel de biserica-pastor; companie-director;
    Da, ar putea fi o completare, ideea din plicul 4.
    De fapt, Domnul ISUS ne-a invatat sa mergem in alta cetate cand nu mai suntem agreati, ba… ne-a invatat sa ne scuturam praful de pe picioare pentru marturie…!

    Apreciază

  9. Si unde s-a intamplat? La Suceava? La Dorohoi? Eu as adauga si plicul nr 4: daca ti-ai dat/ti s-a cerut Demisia, nu dispera – mergi in alta biserica si ia-o de la inceput!
    (Sunt destule biserici care au suficient potential pt un cor, dar nu au dirijor…Si in fond este si aceasta o fateta a destinului lucratorului evlavios. De cercetat: cat timp a „rezistat” ap. Pavel in acelasi loc, de-a lungul calatoriilor sale misionare?)

    Apreciază

  10. racoltacoca zice:

    daca veti da peste criza speram sa puteti trece peste ea sa nu fie nevoie sa desfaceti ultimul plic,,

    Apreciază

Lasă un comentariu