Un capat de funie…

Dupa ce s-au cantat cateva imnuri in seara aceea, Pastorul Bisericii s-a ridicat incet, s-a dus la pupitru si inainte de a-si tine predica din acea seara, a introdus scurt un pastor venit in vizita si care era in audienta in acea seara.

In mica lui introducere, Pastorul a spus congregatiei lui ca persoana pe care le-o introduce in acea seara este una dintre cele mai dragi persoane din copilaria lui si ca ar vrea ca inainte de predica ce o va tine, aceasta persoana sa aiba cateva cuvinte de spus, si sa impartaseasca cu ei, ce va simti de cuviinta.
Si cu aceste cuvinte, un om batran se scula din audienta si se indrepta catre pupitru sa vorbeasca.

El spuse…

– Un tata, fiul sau si prietenul fiului sau navigau pe coasta Pacificului…deodata o furtuna puternica se napusti asupra lor si bloca orice posibilitate ca sa se poata intoarce la tarm. Valurile erau atat de uriase, si desi tatal era un navigator expert, n-a putut sa tina barca la linia de plutire si toti trei au fost aruncati in valuri in timp ce barca s-a intors invers.

Batranul a ezitat un moment…s-a uitat peste audienta si a facut contact cu doi adolescenti, care pentru prima data de la inceputul serviciului au fost captati parca si interesati de povestea care se spunea de la pupitru…

Pastorul cel batran continua apoi povestea…

…si spuse… – Prinzand in maini o funie de salvare, tatal a trebuit sa faca cea mai grea decizie din viata lui: carui baiat ii va arunca celalalt capat de funie…pe care dintre cei doi il va salva?

A avut doar cateva secunde sa decida.

Tatal a stiut ca fiul sau este credincios. De asemenea a stiut ca prietenul fiului lui nu era inca. Agonia deciziei lui nu a putut fi intrecuta nici macar de torentul si valurile care il loveau.

Si in timp ce tatal a strigat fiului sau “Te iubesc, fiule!!!”, a aruncat celalalt capat de franghie prietenului fiului sau…

Pe cand tatal a tras pe prietenul fiului sau inapoi la barca…fiul sau deja disparuse in apa involburata…Corpul lui n-a fost gasit niciodata.

In timpul asta, cei doi tineri din audienta deja stateau drepti si nemiscati in banca ascultand povestea…asteptand ca ultimele cuvinte ale pastorului batran sa finalizeze aceasta poveste interesanta.

Tatal…continua batranul pastor, stia ca fiul lui va pasi in eternitate cu Isus si nu a putut sa il lase pe prietenul fiului sau sa isi petreaca eternitatea in iad, nemantuit…fara Isus. Asadar …si-a sacrificat fiul, ca sa salveze pe prietenul fiului sau…

Cat este de mare dragostea Lui Dumnezeu, mai zise el, care a facut acelasi lucru pentru noi. Tatal nostru din ceruri a sacrificat singurul Sau Fiu ca noi sa fim rascumparati. Va implor primiti aceasta oferta si prindeti-va de capatul de franghie care vi se arunca in acest serviciu divin.

Si cu asta, s-a coborat de la pupitru si s-a asezat inapoi in banca, intr-o tacere profunda.

Pastorul acelei biserici a urcat din nou  la amvon si a tinut o predica scurta, cu o invitatie la sfirsit. Dar…nimeni nu a raspuns la apel.

Cand serviciul s-a sfarsit, in cateva minute, cei doi tineri din audienta s-au dus direct la batranul predicator.Unul dintre ei s-a apropiat …

-”Povestea ta a fost o poveste frumoasa”… a zis el politicos…”dar nu cred ca a fost foarte realistica…adica …cum…un tata sa lase sa moara singurul sau fiu in speranta ca celalalt baiat va deveni crestin?”

-Ai dreptate in ce spui…raspunse batranul…si uitindu-se in jos la Biblia lui batrana…un zimbet larg i se asternu pe fata. Ridica din nou privirea la cei doi baieti si spuse…

-E adevarat ca nu este foarte realistica…nu-i asa? Dar stau aici astazi ca un fel de dovada… cum s-a simtit Dumnezeu cand Si-a dat pe singurul Sau Fiu pentru mine.

Pentruca…vedeti voi…

EU am fost acel tata…

iar PASTORUL vostru a fost prietenul FIULUI meu….!!!!!!!!

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Un capat de funie…

  1. Pingback: 12 postări în Top 100 WP (26.01.2011) « România Evanghelică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s