Grabiti… sau… PROSTI… ?!?!?

Uite ca se fac experimente sociale deosebite si la noi. Am luat modelul de la americani. Veti remarca unele asemanari dar si diferente intre romani si americani… ! Citeste, asculta, vizioneaza materialele sa vezi diferentele… si … lucrurile comune… !!!

Sa ne gandim.. ca EU… si TU…, suntem prezenti in ambele inregistrari!!!!! Ce ni s-ar potrivi din titlu???

U.S.A. – Washington – Statia de Metrou – Vineri 12 ianuarie 2007 , ora 7.51

 Intr-o dimineata friguroasa din ianuarie,  Joshua Bell , UNUL DIN CEI MAI BUNI MUZICIENI AI LUMII,  pe o vioara Stradivarius de 3,5 milioane euro, a cantat sase bucati de Bach, timp de aproximativ 45 de minute, pentru trecatori.. (…eu… si … tu….!!!).  In acest timp, 1,097 de oameni au trecut prin statie, cei mai multi dintre ei în drum spre locul de munca.

Muzicianul a cantat 45 de minute. Doar 7 persoane s-au oprit si au ramas pentru o vreme. Aproximativ 20 i-au dat bani, dar au continuat sa mearga in ritmul lor normal.

A colectat in total $32.17 .

Concertul Joshua Bell, incognito in statia de metrou, a fost organizat de “Washington Post”, ca parte a unui experiment social despre perceptie, gust si prioritatile oamenilor. Intrebarile ridicate: intr-un loc comun, intr-un mediu si la o ora inadecvata, putem percepe frumusetea? Ne oprim pentru a o aprecia? Am recunoaste talentul intr-un context neasteptat?

Asa trecem prin viata? Nu avem timp sa ne oprim si sa ascultam pe unul dintre cei mai buni muzicieni din lume?

Pe langa cate alte multe lucruri frumoase trecem fara sa le observam?

Romania – Bucuresti – Piata Victoriei – Vineri 16 aprilie 2009, ora 9.00

Intr-o statie de metrou din Bucuresti, unul din cei mai buni violonisti romani, Alexandru Tomescu, cu o costumatie simpla si … cu SINGURA VIOARA STRADIVARIUS din Romania – (Stradivarius Elder Voicu 1702, estimata la 1,5 – 2 milioane euro), canta pentru trecatori (…eu… si tu…!!!). Bodyguarzii viorii stau ascunsi, gata sa intervina. …, camerele de televiziune sunt camuflate… !

MULTI TRECATORI… ! Unii din ei, darnici – suma stransa este exorbitanta – ROMANII SUNT BUNI LA SUFLET!. Aduna   328,90 lei si … 1 eurocent…! Bani adunati pentru nevazatorii din Romania.  FOARTE MULTI BANI PENTRU ROMANIA adunati in 30 minute !!!!

Laura Stefanut povesteste cu lux de amanunte intamplarea AICI

Prin comparatie, succesul lui Alexandru Tomescu a fost unul urias.

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Grabiti… sau… PROSTI… ?!?!?

  1. Draga Jaohannes, e statia unde cantati si voi cu corul mixt din Popa Rusu pe vremea lui Ceausescu? Ce vremuri…, ce va mai apreciam!!!

    Apreciază

  2. Jaohannes zice:

    Pai daca canta Guta sau Salam trebuia o matura si un faras ca sa stranga banii. Nu mai spun ca se bloca circulatia in metrou.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s