VREI sa te casatoresti… DAR… trebuie sa alegi doar UNA…

„Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii!” – Proverbe 4:23

Un soldat american necasatorit, inainte de a pleca pe front, s-a dus la biblioteca si a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decat cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donata bibliotecii de catre persoana care scrisese comentariile. Asa ca numele si adresa ei erau scrise pe carte.

Plecat pe front, a decis sa-i scrie acestei persoane. I-a spus cat de mult l-a impresionat cartea si ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cartii. Ea i-a scris inapoi. Asa au inceput sa corespondeze si, cu cat isi scriau, relatia lor devenea din ce in ce mai puternica. Si ea era necasatorita…

Intr-una din scrisori, el i-a scris si a rugat-o sa-i trimita o fotografie. Ea i-a spus ca daca se simte apropiat de ea si daca dragostea lui este adevarata, nu va conta cum arata. Asa ca nu i-a trimis nicio fotografie.

Cand s-a terminat razboiul si el s-a intors in SUA, si-au dat intalnire in New York , in Grand Central Station. Ca sa se recunoasca, ea l-a rugat sa tina cartea in mana, iar ea va avea un trandafir.

Asa ca in acea zi, intr-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte in mana cauta o femeie cu un trandafir in mana. Va dati seama ce asteptari avea? Era pe punctul de a se intalni cu femeia careia ii declarase iubirea sa, femeia pe care o iubea dar pe care nu o vazuse niciodata…

Asteptand, a vazut o fata superba, imbracata intr-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a indreptat catre el si… era minunata! Era dincolo de orice imaginatie. Iar el s-a uitat si a vazut ca ea nu avea niciun trandafir in mana….

La o distanta mai mare a observat o doamna in varsta. Si-a dat seama ca asteapta pe cineva….!  Avea un trandafir in mana…!!!

Va puteti imagina? Tanara superba si doamna in varsta care nu arata foarte bine, dar cu un trandafir in mana. Si nu era frumoasa, chiar destul de urata si imbatranita. Voi ce ati fi ales? Persoanei cu trandafirul in mana ii stia sufletul si era indragostit de ea, dar acum cand o vedea, nu mai simtea deloc acelasi lucru. CE SA FACA? CUM SA PROCEDEZE???

S-a indreptat spre doamna urata cu trandafirul in mana….

In acest timp, tanara frumoasa s-a oprit la cativa pasi de el, l-a privit, i-a zambit si l-a intrebat:
“- Vii cu mine soldat?”

Inima lui era sfasiata…. Decizii… Alegeri….

S-a gandit un minut lung….

In timp ce tanara se indeparta de el, constiinta l-a determinat sa aleaga: si-a continuat drumul catre persoana in varsta care tinea trandafirul in mana, s-a apropiat de ea si i-a zis:

“- Buna ziua! Ma bucur sa va cunosc…. De fapt…, as vrea sa va invit sa servim cina impreuna la restaurant!  Eu sunt cel care v-am scris acele scrisori de pe front. Am fost foarte incantat de tot ce mi-ati scris cand eram in razboi.Acum ca va vad in fata mea, sunt foarte derutat… Vreau sa discutam si sa clarificam unele lucruri pe care le-am scris in scrisori.”

Femeia in varsta i-a raspuns:

“- Fiule, nu stiu ce se intampla aici, dar tanara imbracata in verde care  a trecut pe langa tine, m-a rugat sa tin in mana acest trandafir si mi-a spus ca, DACA vei veni la mine, sa-ti spun ca te asteapta la restaurantul de colo pe care il vezi…!”

MORALA:

„Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii!” – Proverbe 4:23

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

41 de răspunsuri la VREI sa te casatoresti… DAR… trebuie sa alegi doar UNA…

  1. Si numai cand ai de gand sa te casatoresti, incepi sa ai prieten(a), in vederea casatoriei!

    Apreciat de 1 persoană

  2. vasile zice:

    frumoasa povestire dar cind devine realitate si o traiest este si PLACUTA

    Apreciat de 1 persoană

  3. ideisiidei zice:

    incredibila poveste. sa alegi placerile spirituale in locul celor fizice e una din cele mai grele decizii care trebuie luate.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Baietii „gandesc” cu ochii…, de cele mai multe ori cand au „ocazia”…

    Apreciat de 1 persoană

  5. Marcus zice:

    uneori fetele au niste teste …doar ca sa arate cat de inteligente pot ele sa fie !
    nu cred ca trebuie multa inteligenta pentru a face un test …ci mai multa trebuie pentru a terce testul.
    dupa cum un cod nu e chiar greu de creat, insa greu de spart…asa si cu testul

    Apreciat de 1 persoană

  6. Cautarea soldatului va continua pina cind persoana dorita va avea trandafirul in mina…..Intr-adevar a dat dovada de statornicie in promisiunea facuta dar zilele nu s-au sfirsit.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Roaga pe Domnul sa iti indrepte pasii spre ea… si TU ai grija mare sa fii o persoana aleasa.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Edd zice:

    Impresionant! Mi-ar plăcea sa fiu „pe front”… și mai ales, să am un asemenea caracter.. eu sunt sigur că și în ziua de azi mai sunt asemenea băieți și fete… dar „fiecare primește ce merită”…Cum mă pot aștepta eu, fată sau băiat (având un caracter ieftin), să întâlnesc o persoană atât de aleasă?
    Sendy.. ai partială dreptate, din moment ce nu numai soldatul nu știa cum arată acea femeie; nici ea nu știa cum arată soldatul… dar pe sine se cunoștea, inclusiv faptul că e frumoasă… și totuși a riscat…
    Dacă soldatul ar fi urmat-o „trișând”, poate că nu l-ar fi refuzat… dar fiindcă a trecut testul, a câștigat o mai mare valoare, atât atunci în ochii frumoasei cât și acum, în povestire, în ochii cititorilor. 🙂
    Domnul să fie cu noi toți!

    Apreciat de 1 persoană

  9. veniamin_2010@mail.ru zice:

    Mai rar asa ceva…

    Apreciat de 1 persoană

  10. teo zice:

    da, ce adevarat 😀

    Apreciat de 1 persoană

  11. teo zice:

    da, nici eu nu cred ca soldatul a vrut sa se casatoreasca cu femeia batrana,”urata” – insa nu s-a intors napoi, ci s-a dus la ea curajos – sa zicem ca acea femeie era cea adevarata, si nu exista cea cu rochia verde… daca soldatul se intorcea, pt ca nu i-a placut de ea, …era gata. daca se ducea la ea, sa stea de vorba… poate ca la un moment dat ar fi placut-o „in intregime”.
    cred ca la persoana potrivita, atractia exterioara duce la cea interioara, dar si atractia produca de calitati si valori duce la atractie fizica… bine, cred ca daca Domnul are pe cineva pentru tine, si esti gata sa asculti… ti-o face clar, si conduce si insoteste dragostea dintre voi pas cu pas…

    Apreciat de 1 persoană

  12. teo zice:

    cand am auzit odata despre o pereche, care nu prea dadusera pe fata ca sunt o pereche (nu o spuneau, si in nici un caz nu o aratau) si eu auzisem ca el „vrea sa o testeze”… eram deranjata, si mi s-a parut un fel de nesimtire ca vrea „s-o testeze”… nu stiu exact ce sa gandesc despre astfel de teste, oricum cred ca Dumnezeu ne conduce in alegere, si prin increderea in Dumnezeu, chiar ne asumam riscuri, pt ca El poate ar face o alta alegere decat am face noi… dar sigur se merita increderea asta – si cred asta si in legatura cu testele facute cu incredere in Dumnezeu .
    …dar nu prea inteleg de ce este nevoie de teste, … ma gandesc, daca ne vedem condusi de Dumnezeu intr-o relatie, de ce sa ma mai gandesc si eu „cum sa-l testez”/sau el „cum s-o testez”…? (in afara de asta …nu trebuie sa fim atenti cu testele?…pot fi jignitoare, etc)
    ….insa cred, daca as fi testata de viitorul, si as trece cu bine 🙂 – m-as simti bine si intarita, si as vedea ce apreciaza el cu-adevarat la mine…

    Apreciază

  13. E bine sa iti sustii punctul de vedere chiar daca uneori …. se lasa cu …. „cearta”….

    Apreciază

  14. Cred ca astazi exista multi baieti cu caracter ca al soldatului si multe fete cu caracterul fetei. Cei mai multi…., sunt ca batrana… NU INTELEG ce se intampla…
    Multi isi dau seama dupa… nunta!

    Apreciat de 1 persoană

  15. ce vremuri…., sa citesti carti…., sa scrii comentarii…, ce vremuri….

    Apreciat de 1 persoană

  16. Draga M&M ,
    Foarte interesant si precis comentariul tau. Analiza ta e punctuala. MULTUMESC!

    Apreciat de 1 persoană

  17. Sendy zice:

    Şi ce credeţi că ar fi făcut domnişoara în verde dacă băiatul ar fi venit vrăjit după ea?…
    Credeţi că l-ar fi considerat necorespunzător pentru ea?
    Sau poate tocmai atunci ar fi considerat că, de fapt, ar fi fost o dovadă în plus că se potrivesc?…

    Părerea mea e că dacă ar fi vrut într-adevăr să-i testeze caracterul, trimitea vreo prietenă „bine” ca să-l „momească” (după cum se exprimă Marius), şi nu-l momea ea în persoană (cu ce ar fi greşit băiatul dacă ar fi ales-o chiar pe ea?).

    Dar dacă tu trişezi prima, la ce te mai poţi aştepta de la celălalt… da, poate doar să se simtă jignit. Se pare că povestioara are o hibă…

    Mă mai gîndeam că testele, dacă nu au rol de „semne”, atunci nu sînt decît un mers prin vedere şi nu unul prin credinţă. Şi cîţi au chef să se joace aşa cu persoana iubită sau cu „semnele”?
    La urma urmelor, mai bine ne-am testa propria noastră dragoste pentru persoana pe care pretindem că o iubim şi că vrem s-o facem fericită…

    Tu ai vrea să iubeşti prin alegere sau prin vrăjeală?
    O alegi pe cea cu trandafirul în mînă, sau pe cea cu trandafiri în obrăjori?
    Ai vreo armă de apărare împotriva amăgirilor de tot felul?…

    Domnul fie cu tine!

    Apreciază

  18. M&M zice:

    interesanta povestioara…te pune putin pe ganduri…
    Sa presupunem ca femeia care avea trandafirul ar fi fost de fapt persoana cu care a comunicat soldatul prin scrisori. Credeti ca s-ar fi casatorit?? Eu nu prea cred, ar fi putut ramane prieteni buni… dar NU cred ca ar fi fost mai mult de atat. E clar ca nu poti desparti caracterul unei persoane de aspectul ei fizic. Caracterul conteaza cel mai mult, dar daca fizicul nu te atrage nu te vei casatori cu persoana respectiva. Fiecare baiat isi doreste sa se casatoreasca cu o fata cel putin la fel de frumoasa ca el… trebuie sa fie un echilibru in tot: aceeasi frumusete, aceleasi principii, acelasi nivel intelectual etc

    Apreciază

  19. Marius zice:

    cred ca ati omis ceva important din aceasta intamplare, si anume ca inainte ca baiatul sa treaca testul… fata a facut ceva ce putine fete ar mai face in ziua de azi, si ma intreb: oare mai exista fete care sa comenteze pe marginea unei carti bune? sa fiti voi linistite, ca baietii care citesc comentariile de pe hi5, facebook si apoi va contacteaza nu vor trece un asemenea test… vreti baieti cu caracter? priveste „momeala” pe care o folosesti, si iti vei da seama ce vei „prinde”:)

    Apreciază

  20. Simona Simonique zice:

    Deci e mai mult decat impresionanta aceasta povestioara!!!Ce e drept …..e drept…nici baieti ca „Soldatul”nu mai sunt in vremurile noastre…dar nici fete ca „Domnishoara in verde”….iar in ziua de azi …aspectul fizic este considerat „Cel mai important”…cam peste tot…din pacate.!!!!(oriunde ai merge…sa te angajezi…la cumparaturi…la munca…pe strada..oriunde…primul lucru de care „te izbesti”este campul vizual…degeaba afirma cineva mai sus ca …pt el nu conteaza aspectul fizic….GRESIT….stand stramb si gandind drept…nimanui nu i-ar pica atat de bine sa iasa pe strada cu o persoana mai putin placuta si sa auda la tot pasul sosoteli!!Eu sincera sa fiu am avut un „iubit/prieten”…care nu arata atat de „stralucit”…si sincer imi era putin rusine cand ieseam cu el in oras.Desi tineam la el…ma feream sa dau ochii cu cunoscutii pt ca…nu eram atat de incantata de aspectul lui.Ce m-a atras pe mine a fost sufletul lui….(si cineva mi-ar spune ca daca avea sufletul frumos…era destul si prin asta era si el la fel) dar oricum nu e asa!!!…pt ca nimeni nu sta sa vada ce suflet are pers.langa care traiesti…..ci doar …te eticheteaza din ce vede !!!Deci…multi mai folosesc si expresia…”Ce ai in interior …iese in exterior”…eu ce sa inteleg din asta?Ca daca omul e urat…are si sufletul urat..si invers???Traim intr-o lume in care totul pare a fi o DILEMA!!!Frate Petrica dumneavoastra ce ne puteti spune despre aceste lucruri???Domnul Sa Va Binecuvinteze!!!

    Apreciază

  21. Beniamin J zice:

    interesanta poveste si frumoasa, >:D<

    Apreciază

  22. radusamuel zice:

    Dincolo de povestire, cred ca versetul postat ca motto este cel mai graitor. Povestirea doar il ilustreaza. E doar un fel de a-l aplica. Cred ca atunci cand tinerii sunt intresati de implinirea versetelor ca si cel de mai sus si a Scripturii in general, ei trec de la stadiul de „ce frumoasa povestire” la a deveni ei insisi protagonistii unor astfel de povestiri. Baieti deosebiti mai sunt 🙂 Nu va faceti griji, nu vor ajunge doar fete in cer de azi incolo (si vice-versa). Mi-e putin ciudat sa aud fete sau baieti plangandu-se de asta, desi e oarecum normal. Facand o radiografie, sunt tot mai rari cei ce „umbla cu Dumnezeu” ca Noe si Enoh alta data. Dar Bibia ne-a prevenit cu privire la asta, nu putem zice ca nu stiam c-o sa se intample asa 🙂 Cred insa cu tarie ca pentru cei ce implinesc Scriptura Dumnezeu are pregatit un partener pe masura. Nu poti gresi implinind Scriptura. Apoi, sigur, fiecare avem latura noastra „egoista” cand vrem sa fie frumoasa/frumos, sa ni se potriveasca, etc… desi, privind la persoana pe care o iubesti ar trebui sa vezi in primul rand persoana pentru binecuvantarea careia esti dispus sa-ti investesti toata viata. Daca ceva asemanator spunea Dl Isus cu privire la dusmani, cu cat mai mult… 🙂

    Binecuvantari vesnice,
    radusamuel

    Apreciază

  23. Emma zice:

    wow…e magnific….ma gandesc k daca am face noi (fetele ) la baietii din ziua de azi….nici nu se mai uita la doamna respectiva….fugea de numa :))…oricum placuta aceasta povestioara…Domnul sa ne dea intelepciune in astfel de decizii!

    Apreciază

  24. Cearta... zice:

    hai sa lasam la o parte visele astea ale dumneavoastra… daca sunteti sinceri cu voi insiva veti spune ca mai intai de toate trebuie sa-ti placa fizic, pt acest lucru te izbeste prima oara. In povestea de mai sus am remarcat in final ca tanarul era derutat, ceea ce inseamna ca atunci cand l-a izbit privelistea nu prea era dispus sa o accepte(finalul nu ne spune decat ca dorea sa clarifice scrisorile)… Personal cred ca cea pe care o alegi trebuie in primul rand sa-ti placa d.p.d.v. fizic, ca atunci cand trebuie sa o strangi in brate sa o poti strange cu toata placerea.

    Apreciază

  25. delia's zice:

    ce frumos!:)

    Apreciază

  26. danelsmc zice:

    Cand ne-am vazut, nu am cautat sa ne examinam fizic prea mult sa ii zic: asta imi place asta nu. sau ea mie. ci am cautat sa vad daca si in realitate e aceeasi persoana ca si la telefon sau internet. Si am realizat cat e de important sa pretuiesti modul de gandire a unei fete si nu aspectul fizic…. Pentru mine e mai important sa aiba un caracter foarte frumos decat un aspect fizic frumos…. Daca o fata are un caracter frumos asta te va ajuta sa vezi adevarata frumusete, si pe zi ce trece frumusetea aceasta creste, pe cand cealalta scade. Dar eu multumesc Domnului ca ea le are pe amandoua ! 😀

    Apreciază

  27. danelsmc zice:

    Ea chiar a citit … dar nu ma tem de farse… noi am inceput relatia intr-un mod asemanator… deci ce am scris am scris din viata mea…

    Apreciază

  28. DaniCroitor zice:

    E discutabilă partea cu pierderea frumuseții.
    Pentru cine pierzi din frumusețe? Pentru partenerul tău sau pentru ceilalți oameni?
    Pentru partenerul tău tu ar trebui să fii standardu pentru frumusețe, indiferent de vârstă: dacă ai 20 – te place, dacă ai 40 te place cum ești la 40, dacă ai 80, te place cum ești la 80.

    Apreciază

  29. Ana zice:

    E foarte bine daca se gasesc amandoua :(adica si frumusete si caracter) , numai ca pe parcursul vietii , vrem sau nu , pierdem cateodata mult din frumusete ! Putem compensa cred , lucrand si mai mult la caracter !

    Apreciază

  30. Imi place sinceritatea finalului tau…..

    Apreciază

  31. Daniel, bravo pentru DA. Vezi sa nu citeasca si ea… raspunsul tau de aici si sa iti faca vreo … farsa…!
    E adevarat ca majoritatea baietilor „gandesc” cu ochii…!

    Apreciază

  32. sa presupunem ca ai avea dreptate. DAR… DACA EXISTA?? Am putea sa inversam rolurile in povestire si…. pe front e fata, tanar…, batran…, ce parere aveti?
    Din partea cealalta, cum se vad lucrurile?

    Apreciază

  33. Sa presupunem ca x ar fi nume de fata. Crezi ca esti dispusa sa testezi asa? Nu risti? Ai luat in calcul faptul ca s-ar putea sa se simta jignit?

    Apreciază

  34. Abel Ifrim zice:

    Impresionanta povestirea, avand in vedere cariera tanarului si activitatea de soldat,nu cred ca pe front mai ai timp sa te gandesti la frumusete,insa cu sufletul si ratiunea esti implicat la tot pasul..probabil mediul in care lucra si nu numai l-a ajutat pe soldat sa ia decizia finala,punand frumusetea pe locul 2…la fel ar trebui sa se intample si in zilele noastre indiferent de ocupatiile tinerilor…daca esti om de caracter vei alege tot caracter…daca esti doar un estet vei alege negresit frumusetea….NU E RAU DACA SE GASESC AMBELE….

    Apreciază

  35. danel zice:

    Interesanta povestire. Raspunsul meu pentru : ,,Oare… baietii sunt capabili de asemenea teste pentru fete?” este DA mai sunt… insa din pacate foarte putini.
    Majoritatea cauta intai sa vada cum arata apoi cum traieste si cum gandeste fata.

    Apreciază

  36. anna zice:

    sincera sa fiu. in ziua de azi nu cred ca mai gasesti asemenea baietii….

    Apreciază

  37. x zice:

    …frumoasa poveste!…chiar frumoasa..n-am ce spune…..rar gasesti baieti care sa fie dispusi la asemenea teste!

    Apreciază

  38. Oare… baietii sunt capabili de asemenea teste pentru fete?

    Apreciază

  39. Ana zice:

    Foarte frumoasa povestirea! A fost inteleapta decizia soldatului , dar si inteligenta fetei a fost pe masura ! Deci , se potriveau !

    Apreciază

Lasă un comentariu