Suceava – DANIEL GOIȚI – recital pian

Fratele nostru in Hristos,  DANIEL GOIȚI –  AZI – LA SUCEAVA

Vreau sa iti spun ca TU PIERZI daca nu vii sa asculti unul din cei mai buni pianisti romani, recunoscut la nivel national si international.

Aceasta foto e facuta azi, in timpul repetitie,  in sala Liceului de muzica Suceava si o public cu acordul dumnealui.

 Pianistul Daniel Goiţi s-a născut la Reşiţa, în 1968. A studiat pianul la Liceul de Muzică, apoi la Conservatorul Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, cu profesoara Ninuca Oşanu Pop. După 1990 a devenit titular al catedrei de pian la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. În 1994 s-a perfecţionat la Hochschule der Künste din Berlin, cu profesorul Georg Sava. Daniel Goiţi a câştigat numeroase distincţii naţionale şi internaţionale: Premiul I la Concursul Internaţional Arthur Schnabel-Berlin, Premiul I la Concursul Internaţional George Enescu – Bucureşti (1991), Premiul I şi Premiul special al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Premiul I la Concursul Gheorghe Dima-Cluj-Napoca, finalist la Concursul Felix Mendelssoh -Bartholdy – Berlin (1992).

A concertat şi a susţinut recitaluri în SUA, Germania, Japonia, Marea Britanie, Franţa, Israel, Austria, Moldova, Grecia şi Ungaria. Daniel Goiţi a predat cursuri de master la University of Alabama Tooscalousa (SUA), fiind distins cu titlul de Visiting Artist-Teacher. Pianistul este invitat adesea în juriul unor concursuri de pian din România şi Moldova. El a realizat numeroase înregistrări (concertele de Ludwig van Beethoven, Serghei Rahmaninov, Felix Mendelssohn-Bartholdy, lucrări de Franz Liszt, Alexander Skriabin, Maurice Ravel şi George Enescu). În anul 2003 a fost nominalizat pentru premiile Prometeus.

Regretatul Iosif Sava, în memorabilele Serate muzicale de la Televiziunea Română, atrăgea adesea atenţia asupra acestui muzician de mare perspectivă.

Acest articol a fost publicat în Concerte simfonice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Suceava – DANIEL GOIȚI – recital pian

  1. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (05.03.2011) « România Evanghelică

  2. Pingback: Hawt Post – 3 martie 2011 « România Evanghelică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s