E TERMINAT… daca spun ce stiu…

Sally si Johny, copii care locuiesc in oras, la bloc, abia asteapta sa vina vacantele sa mearga la bunici la tara. Bunici iubitori, libertate, aer curat, privelisti frumoase, mancare bio – lucruri de care se bucura de fiecare data cand vin la bunici.

Johny, se joaca in padurea de la marginea fermei bunicilor, cu o prastie. A practicat mult, dar n-a reusit sa loveasca tinta . Descurajat, se reintoarce seara la cina.

Pasind asa incet, zareste ratusca preferata a bunicii lui si dintr-un impuls de moment, incearca din nou prastia si loveste rata tocmai in cap. Rata se da peste cap si moare.

Plin de regrete si in panica, cu lacrimi in ochi, ia rata si o ascunde in gramada de lemene de foc…dar cu cotul ochiului zareste pe sora lui privind intens de la distanta.

Sally, a vazut totul…dar nu a spus o vorba.

A doua zi dupa prinz, Bunica o cheama pe Sally sa spele vasele. Dar Sally raspunde imediat…

– „Bunica, Johny mi-a spus ca el vrea sa te ajute in bucatarie”…iar la urechea lui Johny, Sally sopteste…”adu-ti aminte…rata!!!”  Asa ca Johny, spala vasele.

Mai tirziu, bunica anunta ca bunicu merge la pescuit…dar mai spuse bunica…

-„Imi pare rau, Sally dar de tine am nevoie la bucatarie sa pregatim cina!” – la care Sally zimbeste doar si raspunde imediat:

– ” De fapt, bunico, Johny mi-a zis ca el vrea sa te ajute „…iar incet la ureche lui Johny…”adu-ti aminte…rata!!!” Asa ca Sally s-a dus la pescuit cu bunicul si Johny a ramas acasa sa ajute iar la bucatarie.

Si asa …trecura citeva zile in care Johny isi facea si partea lui de treaba si facea si partea lui Sally…pina intr-o zi cind simti el ca i-a ajuns .

S-a dus la bunica si i-a marturisit cu parere de rau ca, dintr-un accident nefericit…i-a omorit rata.

Contrar asteptarilor lui, bunica a ingenunchiat in fata lui, l-a imbratisat si cu un zimbet senin i-a zis…

„Dragul meu…am stiut de la inceput. Vezi, cind tu ai omorit rata eu ma uitam afara pe geamul de la bucatarie si am vazut absolut tot ce s-a intimplat…si pentruca te iubesc asa de mult, te-am iertat de-atunci. Dar, m-am mirat de ce ai lasat-o pe Sally sa te transforme intr-un servitor personal cind era atit de usor sa spui adevarul si sa primesti iertarea.”

MORALA:

Gandeste-te la propriile pacate, neglijente, rautati din trecut. Orice ai fi facut…

Si diavolul tine o evidenta foarte corecta a pacatelor noastre si ni le aminteste, sau le scoate la iveala cind ni-e lumea mai draga…minciuni, inselatorii, datorii, frica, obiceiuri urite, ura, iutime, gelozie, invidie…sau orice altceva.

TU trebuie sa stii ca Dumnezeu te-a vazut deja de la fereastra cerului. El ti-a vazut fiecare secunda a vietii tale, dar te-a iubit , te-a iertat si S-a jertfit pentru tine platind orice datorie si stergind orice fapta rea din lista pirisului.

De acum esti iertat…si doar se ingrijoreaza ca l-ai lasat pe satana sa te faca robul lui. Ceea ce este atit de minunat la Dumnezeul nostru este ca atunci cind ne iarta el si arunca informatia si raportul pacatelor noastre in marea uitarii.

Acum nu uitati sa amintiti si altora ca sint liberi si nu datoreaza nimic stapinului acestei lumi. „Mergeti in toata lumea” si spune-ti tuturor ca nu mai sint robi pacatului ci iertati si salvati PRIN ISUS HRISTOS!.

Acest articol a fost publicat în Povestiri ... cu morala. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la E TERMINAT… daca spun ce stiu…

  1. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (13.04.2011) « România Evanghelică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s