FRIZERUL și … pletoșii…

Un crestin a mers la o frizerie ca sa-si tunda parul si sa-si taie barba. In timp ce frizerul isi servea clientul, intre cei doi s-a pornit o conversatie interesanta. Au vorbit despre multe lucruri si au abordat diverse subiecte. In cele din urma au inceput sa vorbeasca despre Dumnezeu. La acest subiect, frizerul a declarat:

– Eu cred ca Dumnezeu nu exista.

– De ce spuneti asta? a intrebat clientul.

– Trebuie doar sa iesiti pe strada si veti realiza ca Dumnezeu nu exista. Spuneti-mi, daca Dumnezeu ar exista, ar mai fi atatia oameni bolnavi? Ar mai fi atatia copii abandonati? Daca Dumnezeu ar exista, nu ar fi nici suferinta si nici durere. Nu-mi pot imagina un Dumnezeu iubitor care sa ingaduie astfel de lucruri.

Clientul s-a gandit un moment, dar nu i-a raspuns deoarece nu a vrut sa starneasca o cearta. Frizerul si-a terminat treaba, iar clientul a parasit frizeria.

Chiar cand a iesit din frizerie, crestinul nostru a vazut pe strada un om cu parul mare, incalcit si murdar si cu o barba mare, neglijenta. Era murdar si neingrijit. Clientul s-a intors la frizerie si i-a spus frizerului:

– Stiti ce? Frizerii nu exista.

– Cum puteti spune asta? a intrebat frizerul surprins. Sunt aici, sunt frizer si tocmai te-am aranjat!

– Nu! a exclamat clientul. Frizerii nu exista, caci daca ar exista atunci nu ar mai fi oameni cu parul lung si murdar si cu barba netaiata, cum e omul acela de afara.

– Ah, dar frizerii exista! Insa asta se intampla cand oamenii nu vin la mine.

– Exact! a afirmat clientul. Asta e ideea! Si Dumnezeu exista! Insa necazurile si suferinta se intampla atunci cand oamenii nu vin la El si nu-L cauta pentru a-i ajuta. De aceea este atata suferinta si durere in lume.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la FRIZERUL și … pletoșii…

 1. „credinciosi atei”..
  Interesant!

  Apreciază

 2. Pingback: 14 postări în Top 100 WP (26.05.2011) « România Evanghelică

 3. Pingback: 13 postări în Top 100 WP (25.05.2011) « România Evanghelică

 4. Pace! Frumoasa ilustratia. Asta e utila de multe ori in apologetica, in discutiile cu credinciosii atei. (am zis credinciosii atei pentru ca ei cu toate ca spun ca nu cred in nimic, ei totusi cred. Lor le trebuie mai multa credinta sa creada ca nu exista Dumnezeu, decat noua sa credem ca exista.
  Biblia afirma ca orice om stie de Dumnezeu. In epistola catre Romani capitolul 1 citim :

  ,,18. Mania lui Dumnezeu se descopera din cer impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor care inabusa adevarul in nelegiuirea lor.

  19. Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu.

  20. In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati;

  21. fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la gandiri desarte, si inima lor fara pricepere s-a intunecat.”

  Dar e adevarat ca unii au nevoie si de cate un exemplu ca acesta sa isi dea sema ca chiar nu stiu pe ce lume traiesc). Iar despre finalul ilustratiei cred ca se poate corecta. Domnul Isus a spus : „Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze. (Luc.9:23). E clar ca vor fi dureri si suferinte dar in toate aceastea avem o nadejde, ca atunci cand acestea se vor sfarsi le vom socoti ca un nimic, in comparatie cu rasplata de care vom avea parte.
  Pavel spune in scrisoarea catre Filipeni ca sa deprins cu suferintele si neajunsurile.
  ,,Nu zic lucrul acesta avand in vedere nevoile mele; caci m-am deprins sa fiu multumit cu starea in care ma gasesc.
  12. Stiu sa traiesc smerit si stiu sa traiesc in belsug. In totul si pretutindeni m-am deprins sa fiu satul si flamand, sa fiu in belsug si sa fiu in lipsa.
  13. Pot totul in Hristos care ma intareste. (Filipeni 4:11-13) Noi trebuie sa luam exemplu de la el. Daca ne deprindem sa fim multumitori Domnului cu orice, vom avea de castigat!

  Apreciază

 5. Abordarea ta este corecta.
  Ideea de baza a postarii era contradictia privind existenta lui Dumnezeu.
  „In lume veti avea necazuri” – Domnul Isus ne-a avertizat. Dar, una e sa treci prin toate cu DOMNUL, alta e fara EL.
  Finalul, poate fi interpretat si asa cum ai atentionat tu. Multumesc!

  Apreciază

 6. Liviu Matei zice:

  Intrebare: Ati vazut vreodata oameni in suferinte si dureri intre cei cu adevarat pocaiti ?
  Eu am vazut. Deci argumentul: ” pentru ca nu vin la El”, este subred.
  Termenii dragostei lui Dumnezeu au fost stabiliti de El. (vezi Ioan 3:16).
  Nicaieri nu a promis Domnul viata fara suferinta si durere …. fara saracie, etc. Singurul loc unde toate acestea vor lipsi va fi Noul Pamant pe care il vor popula credinciosii (vezi Apocalipsa 21). Pana atunci, si pocaitii plang, si pocaitii sunt bolnavi, si pocaitii sunt saraci, etc. Diferenta e ca pocaitii nu trec singuri, fara nici o nadejde. Ei stiu ca „toate lucrurile impreuna lucreaza spre binele celor ce iubesc de Domnul” (Rom. 8:28)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s