Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi…

Shabatul tocmai se terminase, dar Dumnezeu nu era deloc multumit de cum decurgeau lucrurile pe Pamant. Multi nu respectau aceasta zi si, chiar mai multi, uitau complet de semnificatia acesteia, de bucuria care ar trebui sa insoteasca aceasta zi  de recunostinta pe care trebuie sa o purtam pentru tot ceea ce avem bun in vietile noastre.

Din acest motiv Dumnezeu a trimis doi ingeri pe pamant sa analizeze mai de aproape situatia….

Ei s-au oprit sa-si petreaca noaptea in casa unei familii instarite. Familia a refuzat sa-i lase pe ingeri sa innopteze in camera de oaspeti. In schimb, le-a oferit o camaruta in subsol.

In timp ce isi faceau paturile, ingerul cel batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o imediat. Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce a facut-o, nu i-a raspuns decat: “Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi”.

In noaptea urmatoare, ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om foarte sarac, dar foarte ospitalier, ce locuia impreuna cu sotia lui. Dupa ce au impartit cu ei putina mancare ce o aveau, i-au lasat pe ingeri sa doarma in patul lor, unde se puteau odihni in voie.

Cand s-au trezit a doua zi, ingerii i-au gasit pe taran si pe sotia lui plangand. Singura lor vaca al carei lapte era singurul lor venit, murise pe camp.

Ingerul cel tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe cel batran: “Cum se poate intampla un asemenea lucru?”
“Primul om avea tot si totusi l-ai ajutat”, a spus el.
“A doua familie avea atat de putin, dar era in stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara”.

“Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi”, i-a repetat ingerul cel batran.

 “Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si era incapabil sa-si imparta bogatia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu mai gaseasca aurul. Noaptea trecuta cand am dormit in patul familiei de tarani, ingerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat in schimb vaca.

 Tine minte: Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi.

Uneori chiar asa se intampla cand lucrurile nu se desfasoara asa cum ne-am dori. Fiindca niciodata nu vom stii de ce anume am fost de fapt feriti, ar trebui sa privim mereu partea buna a fiecarei probleme si sa fim recunoscatori ca nu e mai rau “.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Povestiri ... cu morala. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s