„…Indiferenta nu este doar un pacat… Este o CRIMA.” – Elie Wiesel

Elie Wiesel, evreu nascut in 1928 la Sighet-Romania, purtator al numarul A-7713 tatuat pe bratul stang in lagarul de la Auschwitz, laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 1986 – in cartea sa „…SI MAREA NU SE MAI UMPLE – Memorii II” aparuta in anul 2000 la editura Hasefer scrie la pagina 105 urmatorul adevar :

Antisemitismul a servit intotdeauna drept barometru moral. Ura impotriva evreului nu este niciodata limitata doar la evreu: ea il depaseste, vizand si alte minoritati. Ceea ce incepe prin  ura fata de evreu se termina prin detestarea tuturor celor diferiti, venind din alta parte, gandind altfel sau urmand o alta cale. De aceea,  antisemitismul  nu-i priveste numai pe evrei ; este afectat intreg ansamblul societatii in care apare.

Oricine se arata indiferent fata de acest fenomen specific si malefic, fata de acest rau, atat social cat si filozofic, este indiferent la rau in general. Ori, noi o stim : astazi, indiferenta nu este doar un pacat. Este o crima.”

Am citit de multe ori de persoane care neaga HOLOCAUSTUL.

Saptamana trecuta Dan Sova- purtator de cuvant al PSD- facea o afirmatie PENIBILA. Nu as fi catalogat-o astfel daca nu as fi citit AICI ca are si o licenta obtinuta la Universitatea Bucuresti in …. ISTORIE. Ce fel de istorie??? Ce istorie se preda la UNIVERSITATE?  Ce fel de examinari se fac? Cum se dau notele? Daca un om cu pregatire istorica face asemenea gafa, dar romanul simplu? …. E Dan Sova ANTISEMIT?

Urmeaza luari de pozitii oficiale fata de PROSTIA lui Dan Sova in ce priveste POGROMUL EVREILOR DIN ROMANIA, care culmineaza cu o declaratie soc a lui Victor Ponta – presedinte PSD care am preluat-o de AICI:

 „A facut o mare gafa. Am exprimat punctul de vedere al PSD, care este in totala contradictie cu ceea ce a zis Dan Sova si mi-am cerut scuze in numele PSD si el si-a cerut scuze. Si cred ca trebuie sa plateasca pentru gafa pe care a facut-o. L-am anuntat de azi ca nu mai activeaza ca purtator de cuvant al PSD pana nu pleaca la Muzeul Holocaustului de la Washington, sa vada cu ochii lui ceea ce am vazut si eu si ce s-a intamplat in Romania cu evreii care au fost omorati si in Romania si in Transnistria, si mai departe. Si dupa ce se intoarce sunt convins ca putem intelege cu totii ca sunt evenimente istorice pe care trebuie sa le cunoastem si sa le recunoastem. In rest, singura scuza pe care o are este ca nu a avut niciun fel de intentie, pur si simplu a dat un raspuns stupid la o intrebare si cred ca deja plateste pentru asta”.

Cand spui PROSTII esti „PEDEPSIT” sa pleci in America sa te convingi de ce s-a intamplat la Iasi . BRAVO NATIUNE!

Nu era mai simplu sa mearga pana la Iasi sa vorbeasca cu – LEIZER FINKELSTEIN –   EVREU SUPRAVIETUITOR AL POGROMULUI DE LA IASI???? Sa vada la fata locului…

Acest articol a fost publicat în Articole, Israel. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s