FINLANDA – Cel mai PERFORMANT sistem de invatamant din lume

CITESTE CU ATENTIE! VEZI DIFERENTA! INCEARCA SA INTELEGI DE CE ACEST SISTEM DE INVATAMANT E CONSIDERAT CEL MAI PERFORMANT … CUM E SISTEMUL NOSTRU ROMANESC, STII!!!  

       FINLANDA

Copiii finlandezi vor deveni cei mai pregatiti profesionisti din lume, potrivit unor date recente.

Din momentul in care Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a inceput in 2000 elaborarea Raportului pentru evaluarea elevilor (PISA), Finlanda a acaparat primele locuri ale podiumului in Europa, datorita excelentului sau nivel educativ, scrie evz.ro.

Copiii incep scoala la varsta de sapte ani si pe durata primilor sase ani ai scolii primare, copiii au la toate materiile sau la majoritatea lor, acelasi profesor care vegheaza ca niciun elev sa nu ramana exclus, acesta fiind modul in care se urmareste consolidarea stabilitatii emotionale a elevilor si increderea in fortele proprii.

Pe durata acestor ani, nu se cauta incurajarea concurentei intre elevi, nici a comparatiilor competentelor. Nici macar nu se acorda note.

Sistemul acesta pare sa functioneze din moment ce diferenta dintre cel mai bun si cel mai slab elev este extrem de mica, cea mai mica din Europa, conform businessinsder.com.

La scoala generala, elevii finlandezi au parte de 75 de minute de pauza pe zi. Curicula nationala reprezinta mai degraba un set de „indicatii” decat o programa bine pusa la punct. Profesorii si invatatorii sunt liberi sa foloseasca aceste indicatii dupa cum isi doresc sau cred de cuviinta.

Singurul test standardizat (gen Evaluare Nationala sau Bacalaureat) impus elevilor se da la varsta de 16 ani, iar in urma acestuia 93% din elevii finlandezi vor absolvi liceul.

66% dintre absolventii de liceu ajung la facultate, aceasta fiind cea mai inalta rata din Europa.

Sursa – articol preluat integral

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s