Pastor DAN BOINGEANU – „Sa ne cunoastem crezul”

Unul din lucrurile bune care li se „intampla” baptistilor este calendarul de studiu biblic anual. Bisericile baptiste au la alegere mai multe variante de studiu biblic :

Pastorul Dan Boingeanu vine cu un nou studiu pentru anul 2013, „SA NE CUNOASTEM CREZUL”. Apreciez munca, viziunea studiului Biliei in anii de cand se ocupa de acest proiect.

Frate Dan, va doresc multa sanatate, spor, eficienta si binecuvantare de la Domnul!

Calendarul de studiu biblic al Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din Romania, pentru anul 2013 este intitulat “Să ne cunoaştem crezul” şi include un studiu sistematic al doctrinelor majore ale credinţei creştine, în acord cu Mărturisirea de credinţă a Cultului Creştin Baptist din România.

Datorită spaţiului extrem de limitat acordat de către Mărturisirea de credinţă unor doctrine deosebit de importante, în cadrul studiului, am considerat că este necesar să aprofundăm aceste doctrine prin studierea unor teme înrudite, teme la care Mărturisirea de credinţă nu face referire directă. Din aceleaşi motive, cât şi din dorinţa unei grupări a temelor care să înlesnească studiul biblic, nu a putut fi păstrată întru totul ordinea secţiunilor tematice ale Mărturisirii de credinţă, dar acestea sunt acoperite în întregime în decursul anului.

Datorită importanţei acestui studiu prin care dorim o reînprospătare privind cunoaşterea crezului creştin, considerăm că este esenţială pregătirea prealabilă a fiecăruia dintre cei ce parcurg acest studiu biblic, prin:

(1) rugăciune ca Dumnezeu să ne călăuzească în descoperirea adevărurilor legate de învăţătura respectivă şi să ne dea putere de a le pune în practică;

(2) lecturarea cu atenţie cel puţin o dată a textelor biblice aferente;

(3) citirea părţilor din Mărturisirea de credinţă care au legătură cu tema studiului respectiv;

(4) memorarea pasajului scurt desemnat ca „text de memorat” sau „verset de aur”.

Pentru a veni în sprijinul celor ce vor conduce aceste studii biblice, cât şi a tuturor celor interesaţi, fiecare temă studiată este explicată şi prezentată în formă de schiţă, pe paginile: http://www.betel.ro şi http://www.misiune.ro , la secţiunea „Studiu Biblic”

Tematica acestui Calendar de Studiu Biblic a fost întocmită de către pastorul Alexandru Neagoe şi aranjată şi pusă în pagină de către pastorul Dan Boingeanu.

Suntem încredinţaţi că beneficiile spirituale rezultate din acest studiu sunt dependente de harul lui Dumnezeu, dar şi de măsura consecvenţei şi a eforturilor depuse de fiecare dintre cei ce vor parcuge această tematică: „Să ştiţi: cine seamănă puţin, puţin va secera; iar cine seamănă mult, mult va secera” (2 Cor.9:6).

Pastor Dan Boingeanu

Sursa: Revista Crestinul Azi

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pastor DAN BOINGEANU – „Sa ne cunoastem crezul”

  1. Sitaru Grigore zice:

    Oamenii sunt conduşi de către alţi oameni prin crezuri, ceremonii, programe şi alte ritualuri care n-au nici o legătură cu Voia lui Dumnezeu. În biserică se intră prin naştere, nu prin catigheză, prin ataşare sau a deveni membru pe vreo altă cale decît prin naştere. Dacă nu este respectată Biblia, oamenii sunt minţiţi că biserica îi pune în cer, pe cînd ei sînt pe calea către iad. Nu toate bisericile recunosc şi aduc oamenilor întregul Cuvânt al lui Dumnezeu. Pentru vremea aceasta a sfârşitului, Dumnezeu a trimis pe Ilie profetul, aşa cum este scris în Maleahi 4.5-6, este o lucrare de reaşezare a tuturor lucrurilor, despre care se vorbeşte şi în Noul Testament: Fapte 3.19-21, Apoc.10.7, Mat.17.10-11, etc. Cei mai mulţi cînd le spuni de aceasta, zic că este o rătăcire, că biserica lor nu învaţă aşa ceva. Dar fraţilor este în Biblie, nu o daţi la o parte…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s