Pânza de pãianjen

Pânza de pãianjen – de Thomas A. Bennett

Panza de paianjenUn tânãr soldat se afla în plinã bãtãlie în timpul Reformei Scotiene. Dusmanul avea o tacticã net superioarã armatei lui, astfel cã în curând batalionul din care fãcea parte a început sã batã în retragere. Tânãrul nostru soldat fugea cât îl tineau puterile, plin de disperare si teamã, rãtãcindu-se în cele din urmã de camarazii sãi.

Într-un târziu a ajuns în fata unor pereti stâncosi în care se deschidea o grotã. Stiindu-se urmãrit îndeaproape de dusman, soldatul a ales sã se ascundã în grotã. S-a târât în cel mai îndepãrtat ungher al pesterii, unde s-a prãbusit cu fata la pãmânt, strigând în disperarea lui la Dumnezeu, cerându-I sã-l ocroteascã de dusman. I-a fãcut în acelasi timp o promisiune lui Dumnezeu, o promisiune pe care eu (si probabil cã si tu!) am fãcut-o cel putin o datã în viatã. El I-a promis lui Dumnezeu cã dacã îl va scãpa, Îl va sluji tot restul vietii.

Când si-a ridicat privirile, a vãzut în gura pesterii un pãianjen care începuse sã-si „desfãsoare” acolo plasa. Urmãrind fragilitatea pânzei ce cuprindea încetul cu încetul un colt al intrãrii, soldatul s-a gândit la ironia situatiei: „Eu Îi cer lui Dumnezeu sã mã ocroteascã si sã mã salveze de dusman, iar El îmi trimite un pãianjen! Cum mã poate salva un pãianjen? Inima i s-a umplut de amãrãciune la gândul cã în curând va fi descoperit de inamic si ucis.

Nu dupã multã vreme a auzit soldati din armata vrãjmasã, care îi cãutau pe cei care s-ar fi ascuns în zonã. Un soldat înarmat se apropie cu foarte multã precautie de intrarea grotei. Tânãrul soldat încercã sã-si afle o pozitie din care sã-si surprindã inamicul într-o disperatã încercare de a-si salva viata.

Soldatul inamic fãcu un prim pas înspre grotã, când se trezi cu fata în pânza de pãianjen, care de-acum „bloca” o bunã parte din intrarea în grotã. S-a retras imediat un pas, strigându-le camarazilor sãi: „Aici nu poate fi nimeni, altfel pânza de pãianjen din gura grotei ar fi fost ruptã. Sã mergem mai departe!”

Dupã ani de zile, tânãrul soldat – care nu-si uitase promisiunea fãcutã lui Dumnezeu si devenise un evanghelist – si-a amintit în scrierile lui de aceastã întâmplare. Cuvintele lui mi-au fost de mare ajutor în perioadele tulburi din viata, mai ales atunci când totul pãrea imposibil: „Unde-i Dumnezeu, pânza de pãianjen e ca un zid de netrecut. Unde nu-i Dumnezeu, zidul de piatrã are fragilitatea unei pânze de pãianjen.”

Treci cumva printr-o perioadã grea în viatã? E ceva ce te preocupã în mod aparte? Poate cã situatia pare atât de disperatã, încât esti paralizat de fricã. Te simti cumva încoltit în întuneric, confruntându-te cu ceva ce pare imposibil, întrebându-te (sau poate nu!) dacã lui Dumnezeu Îi pasã cât de cât de tine?

Dragul meu, dacã te afli într-o astfel de situatie, vreau sã-ti spun cã lui Dumnezeu Îi pasã de tine, chiar mai mult decât îti poti tu imagina în momentul de fatã. Si cu sigurantã cã detine controlul situatiei. Mai mult, S-a specializat în situatii imposibile! Strigã la El! Cere-I ajutorul! Negresit te aude, iar dorinta Lui este sã-ti dea ce are mai bun pentru tine!

SURSA: redata integral asa cum am primit-o pe e-mail. Multumesc „expeditor-ului”….

Reclame
Acest articol a fost publicat în Povestiri ... cu morala. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pânza de pãianjen

  1. Daniel Ciurdas zice:

    O cat este de adevarat!!! Dumnezeu lucreaza cum vrea. A ales lucrurile slabe ale lumii ca sa faca de rusine pe cele tari.(1Corinteni 1:27). A cucerit lumea prin DRAGOSTE ,o dragoste jertfitoare … si exemplele pot continua. Doamne ajuta-ne ca oridecate ori trecem in viata prin momente pe care nu le intelegem, sa avem incredere in Tine caci Tu esti TATAL nostru si vrei ce-i mai bun pentru noi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s