Hai să te învăț să predici…

dezbateriFranscisc de Assisi, sfântul foarte iubit de catolici, a ieşit o dată din mănăstire în cetate. L-a luat cu el pe fratele Gineprio, invitându-l să le predice oamenilor.

Fratele, însă, un om simplu, neînvăţat, se codea, replicând că nu are ce să le spună oamenilor. S-a lăsat până la urmă convins să meargă la misiune cu Francisc.

Cei doi au străbătut cetatea zâmbindu-le oamenilor, mângâindu-i pe cei suferinzi, sau dând o mână de ajutor celor care aveau nevoie. Seara au pornit-o spre mănăstire.

Gineprio se arătă nedumerit:„Păi nu mai predicăm oamenilor?”.

Francisc i-a răspuns:„Am făcut-o deja, toată ziua”.

„Fă ce spune popa (pastorul), nu fă ce face popa (pastorul)”- e o expresie des folosită în lumea creștină. E drept, adevărat… dar nu general valabil. Mai sunt preoți, pastori care TRĂIESC ce predică. PUȚINI… ce-i drept…!

 

Acest articol a fost publicat în Povestiri ... cu morala. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Hai să te învăț să predici…

  1. Dan zice:

    Pot sa fac cea mai mare slujba, adica sa-L iubesc pe Domnul, asa cum spunea fr. de mai sus, dar daca in viata mea nu se vede ceea ce zice Ioan: „Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, şi urăşte pe fratele său, este un mincinos; căci, cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?” ,… atunci nu pot sa zic ca iubesc pe Domnul. Ba mai mult,…. sunt un mincinos.

    Apreciază

  2. Cand facem „fratilor neinsemnati” ai Domnului Isus acele lucruri pe care EL ne-a indemnat sa le facem, incepem sa … predicam…!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s