Primul … Atelier Coral Italia 2013 … „povestit”

Daca in urma cu 20 de ani cineva mi-ar fi spus ca in 2013 vom face impreuna cu ECHIPA JUBILATE Atelier Coral cu romanii din Italia as fi ras, poate i-as fi spus si ceva „dragut”… (Bine ca nu mi-a spus nimeni…, bine ca n-am spus la nimeni…!)

INTERESANTE SUNT CAILE DOMNULUI CAND TE TII DE ELE!

Si totusi, sunt ferm convins ca e bine sa nu spui nici o data cuvantul …. NICIODATA…!

Marius LivanuIn timp ce faceam Atelier Coral Suceava 2 la Dumbraveni in 2010,  pentru putin timp a fost cu noi si pastor Marius Livanu. Placut impresionat de ce vedea, m-a rugat atunci sa actionez ca asa ceva sa se faca si cu romanii din Italia. Cu consecventa mi-a reamintit acest lucru. Anul trecut in timp ce eram impreuna in Italia la conferinta ( am scris AICI ), am stabilit data de 1-3 noiembrie 2013, Biserica Penticostala „Philadelfia” Mansue.

Am asteptat 44 de ani sa … zbor… cu avionul! A fost primul zbor pentru mine si sotia mea. A fost prima data cand am ajuns in Italia odihnit si a fost cel mai „scurt” si ieftin drum – 180 RON dus-intors!!! A fost mai scump drumul cu masina pana la Cluj de unde am zburat.

E placut sa stii ca te asteapta un PRIETEN la aeroport cu masina sa. Dar sa vezi ca … si-a luat concediu o saptamana de zile de la lucru ca sa fie la dispozitia noastra, stiu ca e ceva cu totul deosebit. Asa e Danut Asmarandei! Luni a asteptat la aeroport pe cei din Oradea, marti pe cei din Cluj, impreuna cu Dan Cretu.

Am venit din Romania impreuna cu toata echipa Jubilate.

 • Laura & Ken Tucker
 • Oxana & Ruben Muresan
 • Richard Mauney
 • Susan Stroschein
 • Mariana Gherasim
 • Anca Toia

Atelier Coral Italia 2013 - 1

Gazdele noastre au fost:

 • Nori & Marius Leonas
 • Carmen & Andrei Leonas
 • Brenda & Marius Crasmariu
 • Tatiana & Danut Asmarandei

MULTUMIM PENTRU GAZDUIRE, PENTRU TOT!

Cu Iulian Polocoseriu si Cristi Pascaru am mai avut a face ca organizatori. Stiam ca se pricep.  – MULTUMESC! –

Cursurile muzicale au captivat pe cei prezenti si sper sa fi fost cu folos pentru ei. Ca de obicei, fiecare profesor si-a facut foarte bine treaba. Cum este de obicei, la canto au fost cei mai multi cursanti!

Vineri, in prima zi de atelier, „am pornit cu dreptul”! Interesant a fost faptul ca pe langa coristii din biserici au venit si alte persoane care nu canta in cor dar iubesc muzica! Sper sa ramana in cor…!

Fratele Marius Livanu, pastor al bisericii gazda a avut cuvantul de salut pentru toti si rugaciune.  Apoi am intrat „in paine”. Pentru unii a fost mai usor ( cei care au mai lucrat in acest stil), pentru altii a fost mai greu dar toti si-au dat silinta. De la ora 14.00 – la ora 19.00 s-a lucrat din plin. Am avut o singura pauza de ceai si cafea.

Sambata a decurs normal. S-a lucrat eficient si bine. Alternanta lucrurilor a facut ca sa fie totul bine. Pauza de pranz a inceput pentru unii la 12.40 si a tinut pana la 14.15. Altii au iesit la 13.30. Iesirea pe rand in serii mici la masa de pranz a aratat ca la pocaiti se poate si asa si inca foarte bine. Au fost avantajati primii iesiti sau ultimii? Nu stiu. Ca timp de pauza – avantaj primii; ca timp de invatare muzica – avantaj ultimii!!! Am mai facut o pauza de 30 minute la cafeaua si ceaiul de la ora 17.00. Am terminat la ora… 20.20!

Au participat 268 coristi din 15 biserici.

Biserici Penticostale

 • Mansue „Philadelphia”  – 110 participanti
 • Torino „Betel” – 56
 • Chieri – 9
 • Verona – 3
 • San Bonifacio – 11
 • Udine „Betel” – 25
 • Perugia – 4
 • Torino „Eben-Ezer” – 1
 • Torino „Elim” – 3
 • Piacenta „Maranata” – 1
 • Parma – 1
 • Salerno – 1
 • Padova „Muntele Maslinilor” ( de sambata) – 17

Biserici Crestine dupa Evanghelie

 • Pordenone – 21 participanti

Biserici Baptiste

 • Torino „Golgota” – 5 participanti

Cei mai de departe au fost cei din Torino  si Chieri care au venit si au fost prezenti TOT ATELIERUL. Au venit de la 500 km distanta ….!

–––––––––––––––––––––––––––––

Pentru ziua de duminica ne-am despartit in doua coruri. Fiecare cor s-a intalnit cu o ora mai devreme pentru incalzirea vocii.

Duminica dimineata la ora 6.oo am plecat cu masina din Oderzo spre Verona (vreo 200 km). Nu asa erau planificate lucrurile dar pentruca cei din Torino au avut programul asa, „am mers pe mana lor”. I-am salutat pe cei din Torino care veneau cu autocarul. In loc sa ne vedem la 8.00 la biserica ne-am vazut la 8.40 pentruca o iesire gresita de pe autostrada a … „ratacit” corul…! Ce usor te poti pierde in lumea aceasta…! Cei din Verona au fost o gazda buna dar sper ca data viitoare sa fie unul din corul participant cu mai multi coristi… Corul a fost format din vreo 80 coristi din cateva biserici si a fost dirijat de Ken Tucker, la pian Oxana Muresan.

Alt cor format din mai multe coruri a slujit duminica de la ora 10.00 la Biserica Crestina dupa Evanghelie Pordenone, via Castelfranco Veneto 77/6. Dirijor a fost Richard Mauney, la pian Susan Stroschein.

La ora 17.00 am slujit un singur cor la Biserica „Philadelphia” Mansue. Dirijori au fost Richard Mauney, Ken Tucker, la pian Susan Stroschein si Oxana Muresan.

Luni am mai avut o zi cu cursuri de canto si dirijat – la cererea mai multor coristi. Sper sa fi fost cu folos pentru participanti.

Luni dimineata au zburat cei din Oradea. La aeroport i-a dus Dorel Salgau.  Marti ne-au dus la aeroport Tutu Andrei si Vili Tanase ( NT 06 USA ….). Multumim!

Tuturor celor care ati participat intr-un fel sau altul la buna desfasurare a Atelierului Coral Italia 2013 va spun din toata inima … MULTUMESC!

Dumnezeu sa binecuvanteze lucrarea Sa si pe noi. 

NUMAI NUMELE DOMNULUI FIE INALTAT INTRE NOI!

P.S. Sper sa nu uitati sa va rugati Domnului pentru ….. Atelier Coral Italia 2014!!!!

Doamne ajuta! Doamne da izbanda!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Italia - Atelier Coral "Jubilate". Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Primul … Atelier Coral Italia 2013 … „povestit”

 1. elyohar75@yahoo.it zice:

  Petrica,este extraordinar ceea ce faceti.M-as bucura daca ati putea face ceva de genul asta si la Roma.Dumnezeu sa va binecuvinteze planurile in continuare,sa va dea izbanda in tot ceea ce faceti.Va asteptam la Roma!!! Fam.Harabagiu Cornel si Doina.

  Apreciază

 2. adriana lungu zice:

  …minunat!!fiti binecuvantat!

  Apreciază

 3. Cirstean Iosif zice:

  Frumoase amintiri. Ar fi posibil pentru 2016 sa se organizeze si la Suceava atelier?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s