Rugaciune – „…să cinăm cu ceea ce ni s-a dat – pâine și apă. Atât.”

 

Ion Druta - scriitorUPDATE : 30.12.2015- Multumesc,  Victor Croitor! – Poezia se mai numeste „Ruga alba” si e scrisa de poetul basarabean Ion Druta

––––––––––––––––––––––

Zilele trecute un prieten m-a rugat sa-i recomand pe cineva care recita poezie. M-am gandit mult – variante foarte putine.

Am ascultat si ascult pe multi recitand poezii dar putini sunt cei ce pricep ce recita. Putini sunt cei care intra in pielea poetului, in „pielea poeziei”. Nu e o nemultumire, este doar o constatare personala.

N-am memorat poezii la viata mea dar macar ma pricep sa le citesc bine (…spun unii….) – doar in particular sau pe la repetitii ce cor cateodata – FOARTE RAR….

E foarte important sa pricepi intentia poetului, intentia textului, auditoriul… – recitatorul sa fie pe ultimul plan… Asa rar se intampla sa dai peste asa ceva…

Nu stiu cine a dat de poezia asta. Nu stiu cine a pus-o in gura acestei copile. Modul in care o interpreteaza, te prinde…

Felicitari Monica Parlici, ai reusit sa prezinti VIATA din textul acestei poezii. Fetita are o poveste de viata trista pe care o gasesti AICI.

(Am incercat sa vad cine a scris poezia aceasta si n-am dat inca de autor – poate ma ajuta cineva.)

RUGACIUNE

Curăță-ne Doamne casa și masa, și duhul, și trupul, de toate rătăcirile, de toate păcătuirile, de toate nelegiuirile, așa încât să nu ne rămână decât o singură grijă, un singur drum, o singură dragoste și o bucată de pâine pe masă.

Izbăvește-ne Doamne de străvechiul nostru blestem de a porni peste tot și nu a ajunge nicăieri, de a încărca mai mult decât putem duce, de a le începe pe toate și a nu duce nimic până la capăt.

Scoală-ne Doamne în zori și trimite-ne la muncă, la munca cea care nu atât pentru tine, cât pentru aproapele tău, nu atât pentru trup, cât pentru suflet. Dăruiește-ne o zi bună cu spor și hărnicie, așa încât spre seară întorși acasă, împăcați cu sine și cu lumea din jur 

Acest articol a fost publicat în Articole, Poezie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s