..”Fie ca Dumnezeu sa-si aduca aminte de sufletele tuturor rudelor mele…”

holocaust memorial .

Rugaciune… de 9 octombrie….

„Fie ca Dumnezeu sa-si aduca aminte de sufletele tuturor rudelor mele, atat din partea tatalui meu, cat si din partea mamei mele, cei sfinti si puri care au fost omorati, ucisi, macelariti, arsi, inecati si sugrumati intru sfintirea Numelui lui Dumnezeu, (de dusmanii nazisti, sterse fie-le numele si amintirea) prin meritul de a da tedaka (fara sa fac juramant) pentru amintirea sufletelor lor.  Ca rasplata pentru aceasta, fie ca sufletul sau sa fie adaugat in buchetul vietii impreuna cu sufletele lui Avraham, Itzhak si Iaacov, Sara, Rebeca, Rahel si Lea si impreuna cu alti drepti, barbati si femei, in Gradina Edenului.”

Si sa spunem: „AMEN!”

Asta rostesc toti evreii din lume in ziua de 9 octombrie a fiecarui an de mai multi ani incoace.

HOLOCAUST …. si in Romania … 

„Diverşi cercetători au estimat în mod diferit numărul evreilor români şi ucraineni ucişi
sub administraţie românească în timpul Holocaustului. Dinu C. Giurescu numără cel puţin 108.710 evrei români care au murit în Transnistria; dar acest număr nu-i include în rândul victimelor pe evreii ucraineni şi nici pe evreii ucişi pe loc în Basarabia şi Bucovina. Conform lui Dennis Deletant, în Transnistria au pierit între 220.000 şi 270.000 de evrei, în timp ce Radu Ioanid susţine că sub jurisdicţia românească au murit cel puţin 250.000 de evrei.
Matatias Carp menţionează că au dispărut 264.900 de evrei români, dar aici nu sunt incluşi evreii ucraineni. Raul Hilberg citează distrugerea a 270.000 de evrei aflaţi sub autoritate românească, iar Marcu Rozen numără aproximativ 115.000 de evrei români şi 155.000 de evrei ucraineni ucişi în Transnistria. În fine, Jean Ancel afirmă că numai în Transnistria au murit 310.000 de evrei, la acest număr adăugându-se încă 100.000 de evrei ucişi în Basarabia şi Bucovina în timpul campaniei din 1941 din aceste provincii419.

În concluzie, numărul total al evreilor români şi ucraineni care au pierit în teritoriile aflate sub administraţie românească este între 280.000 şi 380.000.

Holocaust (din greacă ὁλόκαυστον (holókauston): holos, „complet” și kaustos, „ars”), (înebraică: Hașoa השואה, în idiș: Hurben חורבן), este un termen utilizat în general pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al doilea război mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist dinGermania, condus de Adolf Hitler.[1]

SA NU UITAM!

SA NU REPETAM GRESELILE ALTEI GENERATII DE ROMANI (???)...

Acest articol a fost publicat în Articole, Israel, Istorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s