… COMPASIUNEA… si … (lipsa ei)…

E normal ca oamenii simpli nu mai suporta NESIMTIREA, SFIDAREA, NEPASAREA! 

Zilele acestea am vazut multi oameni cu functii de responsabilitate care n-au priceput nimic din aceasta tragedie petrecuta in Bucuresti la Club Colectiv. N-au avut nici o secunda de … compasiune… Din contra, acuzatori sau indiferenti, mai rau  .. NESIMTITI…

Nu ma mir ca  Victor-Viorel  Ponta, Gabriel Oprea, Cristian Popescu („de profesie om” – cata…..) si altii asemeni lor care traiesc cu impresia ca sunt victime in toata ecuatia asta si nu pricep ca sunt  (I)RESPONSABILI ca s-a ajuns aici… N-au cum sa priceapa… A fost nevoie sa fie „ajutati” sa priceapa…

TRUFIA, MANDRIA … pot aduce pe oricine in starea de… PROST…!

ASTA COSTA SCUMP!!!

CORUPTIA ne omoara la noi acasa…

Sper ca presedintele Klaus Johannis prin felul de a fi si a conduce, sa fie … presedintele nostru! Atitudinea lui din aceste zile ma fac sa gandesc aceste lucruri. Sper …. De asta l-am votat…

Cu cativa ani in urma vizitam la Spitalul Judetean Suceava pe Daniel Miron – un copil din Corul de Copii „Betel” Suceava care avea arsuri grozave. Am ramas marcat de durerea lui… Ma uitam la el si … am putut doar sa plang cu el. Era O MINUNE ca-l vedeam in viata. Curentul electric nu iarta pe nimeni care se atinge de el… A fost o suferinta lungaaaa… DOMNUL  avut mila de el si l-a facut sanatos, l-a lasat cu viata…

samariteanul milostiv

TRAGEDIA ce s-a intamplat la Bucuresti face ca multi tineri cu arsuri sa aiba parte de o lunga suferinta. Suferinta, durerea nu e un lucru usor de suportat.

Primul lucru care mi-a trecut prin minte si mi-a ramas a fost … COMPASIUNEA...

Asta am invatat de la Domnul Isus: sa nu ma bucur de raul nimanui, sa nu judec pe oameni cand trec prin mari incercari. Judecata e a lui Dumnezeu!

M-am gandit la pilda Samariteanului Milostiv…

Mi-a venit in minte intamplarea in care lui Isus i se povesteste tragedia celor galileeni ucisi de Pilat intr-un mod barbar…

-„Credeti voi, ca acesti galileeni au fost mai pacatosi decat toti ceilalti galileeni, pentru ca au patit astfel? Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel. Sau acei optsprezece insi, peste care a cazut turnul din Siloam si i-a omorat, credeti ca au fost mai pacatosi decat toti ceilalti oameni care locuiau in Ierusalim? Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel.” – le-a spus Domnul Isus

SA LUAM AMINTE! SA INVATAM ca sa nu repetam greselile…

P.S. Nu subscriu deloc la muzica din acel local, la manifestarile lor… NU! Esenta articolului este alta…

––––––––––

Luca 13

1. In vremea aceea au venit unii si au istorisit lui Isus ce se intamplase unor galileeni, al caror sange il amestecase Pilat cu jertfele lor.

2. „Credeti voi”, le-a raspuns Isus, „ca acesti galileeni au fost mai pacatosi decat toti ceilalti galileeni, pentru ca au patit astfel?

3. Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel.

4. Sau acei optsprezece insi, peste care a cazut turnul din Siloam si i-a omorat, credeti ca au fost mai pacatosi decat toti ceilalti oameni care locuiau in Ierusalim?

5. Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel.”

6. El a spus si pilda aceasta: „Un om avea un smochin sadit in via sa. A venit sa caute rod in el, si n-a gasit.

7. Atunci a zis vierului: „Iata ca sunt trei ani de cand vin si caut rod in smochinul acesta, si nu gasesc. Taie-l. La ce sa mai cuprinda si pamantul degeaba?”

8. „Doamne”, i-a raspuns vierul, „mai lasa-l si anul acesta; am sa-l sap de jur imprejur si am sa-i pun gunoi la radacina.

9. Poate ca de acum inainte va face rod; daca nu, il vei taia.”

10. Isus invata pe norod intr-o sinagoga in ziua Sabatului.

11. Si acolo era o femeie stapanita de optsprezece ani de un duh de neputinta; era garbova si nu putea nicidecum sa-si indrepte spatele.

12. Cand a vazut-o Isus, a chemat-o si i-a zis: „Femeie, esti dezlegata de neputinta ta.”

13. Si-a intins mainile peste ea: indata s-a indreptat si slavea pe Dumnezeu.

14. Dar fruntasul sinagogii, maniat ca Isus savarsise vindecarea aceasta in ziua Sabatului, a luat cuvantul si a zis norodului: „Sunt sase zile in care trebuie sa lucreze omul; veniti, dar, in aceste zile sa va vindecati, si nu in ziua Sabatului!”

15. „Fatarnicilor”, i-a raspuns Domnul, „oare in ziua Sabatului nu-si dezleaga fiecare din voi boul sau magarul de la iesle si-l duce de-l adapa?

16. Dar femeia aceasta, care este o fiica a lui Avraam si pe care Satana o tinea legata de optsprezece ani, nu trebuia oare sa fie dezlegata de legatura aceasta in ziua Sabatului?”

17. Pe cand vorbea El astfel, toti potrivnicii Lui au ramas rusinati; si norodul se bucura de toate lucrurile minunate pe care le facea El.

18. El a mai zis: „Cu ce se aseamana Imparatia lui Dumnezeu si cu ce o voi asemana?

19. Se aseamana cu un graunte de mustar pe care l-a luat un om si l-a aruncat in gradina sa; el a crescut, s-a facut copac mare, si pasarile cerului si-au facut cuiburi in ramurile lui.”

20. El a zis iarasi: „Cu ce voi asemana Imparatia lui Dumnezeu?

21. Se aseamana cu aluatul pe care l-a luat o femeie si l-a pus in trei masuri de faina, pana s-a dospit toata.”

22. Isus umbla prin cetati si prin sate, invatand pe norod si calatorind spre Ierusalim.

23. Cineva I-a zis: „Doamne, oare putini sunt cei ce sunt pe calea mantuirii?” El le-a raspuns:

24. „Nevoiti-va sa intrati pe usa cea stramta. Caci va spun ca multi vor cauta sa intre, si nu vor putea.

25. Odata ce Stapanul casei Se va scula si va incuia usa, si voi veti fi afara si veti incepe sa bateti la usa si sa ziceti: „Doamne, Doamne, deschide-ne!”, drept raspuns, El va va zice: „Nu stiu de unde sunteti.”

26. Atunci veti incepe sa ziceti: „Noi am mancat si am baut in fata Ta, si in ulitele noastre ai invatat pe norod.”

27. Si El va raspunde: „Va spun ca nu stiu de unde sunteti; departati-va de la Mine, voi toti lucratorii faradelegii.”

28. Va fi plansul si scrasnirea dintilor, cand veti vedea pe Avraam, pe Isaac si pe Iacov si pe toti prorocii in Imparatia lui Dumnezeu, iar pe voi scosi afara.

29. Vor veni de la rasarit si de la apus, de la miazanoapte si de la miazazi si vor sedea la masa in Imparatia lui Dumnezeu.

30. Si iata ca sunt unii din cei de pe urma, care vor fi cei dintai, si sunt unii din cei dintai, care vor fi cei de pe urma.”

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la … COMPASIUNEA… si … (lipsa ei)…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s