…merg la REFERENDUM…., votez: DA ….:)

alegere intersectie

„Ia seama la citire” – a fost un text scris de Pavel pentru ucenicul sau Timotei…

Si… am invatat in viata ca nu e suficient sa citesc un text, sa-l inteleg corect ci sa imi dau seama si de excesele sau lipsurile acelui text….:)

Am invatat sa fiu atent la invatatura ca fiu, elev, parinte, invatator….

AM SEMNAT pe un tabel in care voiam sa modificam textul art. 48 din Constitutia Romaniei… Am inteles ca de fapt am semnat vreo TREI MILIOANE de romani…

Parlamentul Romaniei format din 444 de alesi au decis dupa ani de zile in care ne-au lasat sa asteptam, ca a a venit vremea sa facem referendumul…

Daca DOMNUL ma tine cu viata si cu sanatate, voi merge la referendum pe 6-7 octombrie 2018, voi vota – DA –  pentruca sunt un om moderat si resposabil. (Nu-mi place cum suna formularea de pe buletinul de vot…, dar asta e…)

VOI VOTA „FAMILIA BIBLICA – UN BARBAT si O FEMEIE.” Asa cum a facut-o DUMNEZEU la inceput…:) 

Discursul public,  din zona PRO  sau CONTRA m-a facut sa-mi dau seama ca trebuie sa fiu atent la ce citesc si aud…

E ciudat sa aud niste „minti inguste” care vor sa-mi anuleze dreptul de a vota…, sau alte „minti inguste” de a ameninta ca nu sunt roman sau crestin daca nu merg la vot…

TE INDEMN SA FII CALM SI SA MERGI LA VOT! E DREPTUL TAU! 

Am citit toate constitutiile pe care le-a avut poporul roman in istoria sa…. Interesante, diferite in functie de vremuri… Probabil ca inaintasii nostri ar zambi amar daca ar vedea zbaterea noastra din aceste zile pe schimbarea unui text simplu… Si totusi IMPORTANT in aceste vremuri…

Daca ai timp, am selectat toate textele legate de familie care au fost scrise in constitutiile care le-am avut ca popor roman de la 1866 incoace…

–––––––––––––––––––––

Constitutiunea de la 1866 – regele Carol I – Art. 22. Actele Statului civil sunt de atribuţiunea autorităţii civile. Întocmirea acestor acte va trebui să proceadă în tot-deauna benedicţiunea religioasă care pentru căzătorii va fi obligatorie, afără de cazurile ce se vor prevedea prin anume lege.

Constitutia din 1923 – Art. 23. Actele stării civile sunt de atribuţia legii civile. Întocmirea acestor acte va trebui să preceadă totdeauna binecuvântarea religioasă.

Constitutia din 1938 – Art. 20. Actele stării civile sunt de atribuţia legii civile. Întocmirea acestor acte va trebui să preceadă totdeauna binecuvântarea religioasă, care este obligatorie pentru toţi membrii cultelor.

Constitutia din 1948 – Art. 26. Căsătoria şi familia se bucură de protecţia Statului. Mama, precum şi copiii până la vârsta de 18 ani, se bucură de protecţie deosebită, stabilită prin lege. Părinţii au aceleaşi îndatoriri faţă de copiii născuţi în afară căsătoriei, ca şi pentru cei născuţi în căsătorie.Sunt valabile numai actele de stare civilă, încheiate de organele Statului.

Constitutia din 1954 – Art. 83. Femeia în Republica Populară Română are drepturi egale cu ale bărbatului în toate domeniile vieţii economice, politice, de stat şi culturale. Femeia are drepturi egale cu ale bărbatului la muncă, salariu, odihnă, asigurare socială şi învăţământ. Statul ocroteşte căsătoria şi familia şi apără interesele mamei şi copilului. Statul acordă ajutor mamelor cu mulţi copii şi mamelor singure, concedii cu plata salariului femeilor însărcinate; organizează maternităţi, creşe şi cămine de copii.

Constitutia din 1965 – Art. 23 – În Republica Socialistă România, femeia are drepturi egale cu bărbatul. Statul ocroteşte căsătoria şi familia şi apără interesele mamei şi copilului.

Constitutia din 1969 – Art. 23 – În Republica Socialistă România, femeia are drepturi egale cu bărbatul. Statul ocroteşte căsătoria şi familia şi apără interesele mamei şi copilului.

 Constitutia din 1974 – Art. 23 – În Republica Socialistă România, femeia are drepturi egale cu bărbatul. Statul ocroteşte căsătoria şi familia şi apără interesele mamei şi copilului.

Constitutia din 1991 – Art. 44 – Familia (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor. (2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă. (3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.

Constitutia din 2013 –  ACTUALA – Art. 48

(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

(2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.

(3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.

Sursa: https://constitutii.wordpress.com/2013/01/11/constitutia-romaniei/

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s