Primar Ioan Paval – reactie la insultele lui Adrian Porumboiu

Am primit acum un mesaj de la Primarul comunei Dumbraveni -Suceava, Ioan Paval,  cu dorinta de a fi publicat.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

Paval Ioan - primar Dumbraveni

Comunicat,  

Acum când scriu aceste câteva rânduri județul Suceava traversează o criză profundă. În astfel de vremuri suntem cu toții preocupați pentru a gasi o cale de salvare.

Am învățat din experiența nedorită a comunismului că minciuna, dezinformarea, comunicarea publică inexactă pot amplifica durerea și întârzia vindecarea societății. Așadar pentru ieșirea din criză este necesară cultivarea adevărului și comunicarea publică responsabilă.

Comuna Dumbrăveni din jud. Suceava are o populație de 9890 de locuitori, 2000 de copii la școală, dar și 12 lăcașuri de cult ale diferitelor confesiuni religioase. O parte însemnată a comunei o reprezintă comunitatea de neoprotestanți care numără aproximativ 3000 de cetățeni.

În calitate de primar al comunei am avut consultări cu Părintele Protopop Doru Ionel Budeanu și pastorii bisericilor neoprotestante.

În premieră națională, Primăria Dumbrăveni împreună cu pastorii a hotărât suspendarea oricărei întruniri în cadrul lăcașurilor de cult încă din data de 10.03.2020 tocmai pentru a impiedica răspândirea noului coronavirus, dar mai ales pentru protejarea populației.

Am luat act cu mâhnire de declarațiile hazardate și nedocumentate ale d-lui Adrian Porumboiu cu privire la criza medicală din jud. Suceava. Acest tip de declarații iresponsabile, nefundamentate pe vre-o expertiză, pot leza populația și așa greu încercată dar, mai grav, pot genera clivaje sociale nedorite.

Prin urmare, cerem d-lui Adrian Porumboiu să retracteze declarațiile neadevărate făcute postului Telekom Sport și să adreseze scuze comunității neoprotestante.

Considerăm că solidaritatea, adevărul și efortul comun trebuie să fie răspunsul în fața acestei epidemii.

Cu deosebită considerație, Ioan Pavăl Primar Comuna Dumbrăveni, jud. Suceava

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

P.S. – Sublinierile din text imi apartin.

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Primar Ioan Paval – reactie la insultele lui Adrian Porumboiu

  1. Pingback: …replica la INSULTELE lui …. adrian porumboiu… la adresa comunitatilor neoprotestante din Suceava… | Petrica Moisuc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s