…lucrand muzica pentru DUMNEZEU cu Corul De Copiii… – cateva sfaturi… (1)

Muzica este una din marile bucurii ale vietii mele! Mi-a placut sa fac muzica cu coruri de copii! Mi-a placut sa-i invat sa cante cantari lui DUMNEZEU!

In cartea „PIRKEI AVOT- Sfaturile inteleptilor poporului evreu”, am gasit o clasificare a varstelor omului. Am gasit scris ca la 50 de ani e varsta cand omul poate da un sfat si m-am gandit sa urmez gandirea si sfatul lor, al inteleptilor evrei.

M-am gandit sa scriu si pe blog aceste lucruri care le-am impartasit cu mai multi ucenici in care am investit de-a lungul anilor. Voi dezvolta in mai multe postari ideile care vreau sa le impartasesc cu cei care vor avea nevoie de ele.

Va voi impartasi lucruri care le-am invatat din munca care am facut-o construind multe coruri de copii de-a lungul anilor si continui sa o fac. M-am straduit toata viata sa fac lucrurile cat mai bine si m-am mobilizat serios la asta.

image-1

In urma cu 31 de ani, Primul COR DE COPII carora le-am fost dirijor, m-a ajutat sa inteleg din prima repetitie ca nu ma pot juca: cu inocenta lor, cu sinceritatea lor, cu bucuria de a invata muzica, cu smerenia cu care primeau tot ce-i invatam.

„Pazeste-ti piciorul cand intri in Casa Domnului…” – l-am luat in serios!

Am avut mare grija ca la fiecare repetitie de cor de copiii sa vin in fata lor cu tinuta si vestimentatie curata si ingrijita.

Am invatat sa am mare grija la tot ce spun in timpul unei repetitii, la tonul cu care o spun, la atitudinea cu care o spun. – e normal ca orice copil sa povesteasca parintilor tot ce a observat el ca s-a intamplat la repetitie.

Am invatat sa-mi fac timp sa le transmit de fiecare data o invatatura pentru viata fie printr-o povestire, o pilda. un text din Biblie. – in timp, am invatat sa povestesc adevarurile credintei crestine pe limba lor.

Am fost atent ca textul cantarii sa fie inspirat si sa reflecte Scriptura – am inteles ca aceste cantari plac Domnului!

Am fost atent sa explic copiilor mesajele ascunse in textele cantarii, m-am straduit sa-l fac accesibil pentru ei. Mi-a placut sa stiu ca ei inteleg ce canta.

Am cautat acele cantari care aveau o scriitura muzicala frumoasa. fie ca erau simple, medii sau complexe.

Am fost atent sa pastrez un echilibru intre munca si buna dispozitie la orice repetitie.

Am dorit sa-i ajut sa cunoasca cat mai mult din limbajul muzicii si am investit mult efort in aceasta.

Am pus accent pe dezvoltarea vocii fiecarui copil din cor. E o munca grea, dar merita tot efortul.

Mi-a placut sa muncesc din greu sa obtinem UNISON-ul pentru orice cantare cantata fie ca a fost la una sau mai multe voci. Asta ne-a adus tuturor o bucurie mare!

Am avut si momente de suparari si enervari la repetitie atat eu cat si copiii – partea buna e ca ne-am impacat si am continuat sa lucram impreuna.

Am facut si greseli. Fara intentie, dar, am gresit. Imi pare rau pentru TOATE GRESELILE MELE… Am recunoscut cand am gresit fata de copii si mi-am cerut iertare de la ei. N-am lasat ca mandria mea sau orgoliul meu de dirijor sa fie mai presus de ADEVAR si DREPTATE! – (eu cred ca noi toti suntem mandri si orgoliosi – difera proportia care ne-o permitem…)

M-am luptat cu mine sa abordez la nivel de egalitate fiecare copil din cor, stiind ca fiecare copil e unic in abilitati si inteligente.

IUBESC TOTI COPIII cu care am lucrat, cu care lucrez si cu care voi lucra MUZICA PENTRU DUMNEZEU!

IMI DORESC SA FACEM PARTE DIN ACEL COR AL SFINTILOR CARE VOR LAUDA PE DOMNUL, CONTINUU, VESNIC!

DUMNEZEU SA NE BINECUVANTEZE!

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Muzica - sfaturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la …lucrand muzica pentru DUMNEZEU cu Corul De Copiii… – cateva sfaturi… (1)

  1. Pingback: NU TE BUCURA cand te-or pune…, NU TE SUPARA cand te-or scoate…! (3) | Petrica Moisuc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s