Cernobil versus Fukushima – Catastrofe nucleare – abordari diferite

Sunt cateva cuvinte pe care le-am invat intr-o singura zi. N-am inteles prea bine ce inseamna dar aveau sa-mi ramana adanc imprimate in minte:

  • CUTREMUR… – l-am invatat pe propria piele in seara de 4 martie 1977
  • CATASTROFA NUCLEARA… – l-am invatat pe 26 aprilie 1986, ora 1:23 noaptea –
  • TSUNAMI… – pe 25 decembrie 2014
  • PANDEMIE..
  • RAZBOI…

CATASTROFA NUCLEARA… – l-am invatat pe 26 aprilie 1986, ora 1:23 noaptea. La Cernobil – Ucraina, a explodat Centrala Nucleara. Rusia a creat prin forta, brutalitate si amenintare mai multe popoare si au format Uniunea Sovietica. Rusia avea ca stil de viata, MINCIUNA! Asa e si acum. Se uita fix in ochii tai si te mint 100%, cu totala nerusinare.

fals...

Am primit instructiuni ce si cum sa procedam in asemenea situatie. Cei mai multi ne-am conformat. Nu stiam cat de grava era situatia, autoritatile erau depasite de situatie. Vecinii nu spuneau adevarul. Aveam 16 ani cand s-au intamplat aceste lucruri.

Abia cand am vazut filmul CERNOBIL, un film foarte incomod si neacceptat de Moscova si Rusia, am realizat ce dramatica a fost situatia si cum am fost mintiti de guvernele comuniste ale acelor vremuri.

Am vazut si filmul catostrofei de la Centrala Nucleara FUKUSHIMA – Japonia. Asta nu ne-a afectat pe noi, direct. Si acolo au fost balbe, dar situatia a fost tratata diferit. DIFERENTA E IN EDUCATIA PRIMITA DE POPOR!

E interesant sa vezi doua guverne din natiuni diferite cum s-au comportat in acceasi situatie. Cei care va permiteti, cautati sa le vizionati!

Acum cand niste nebuni iresponsabili de la Moscova agita amenintarea nucleara pentru toti, e bine sa fii informat ce se intampla de fapt pe termen scurt, mediu si lung… In aceste filme poti intelege mai bine cum stau lucrurile

Dumnezeu cand a creat pe om, i-a dat planeta Pamant in stapanire sa aiba grija de ea, sa o lucreze, sa o ingrijeasca, sa traiasca pe ea. Sa facem asta si noi! Sa avem fiecare din noi grija de patratica sa de pamant cata vreme Domnul ne lasa in viata!

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s