Corul de Copii DUMBRAVENI – Biserica Penticostala Betel


Biserica Creștina Apostolică  „Betel” – Dumbrăveni- Suceava

CORUL DE COPII BETEL-DUMBRĂVENI-Suceava

In februarie 2003 am trecut pe la moara de grau a familiei Vatamanu pentruca fratele meu Stefan m-a rugat sa trec. Mi-a povestit un dialog avut cu sora Anca Vatamanu.

„- Frate Stefan, nu ne puteti ajuta cu niste cantari pentru corul nostru de copii al bisercii noastre? Nu stiti pe cineva care ar putea sa ne dea o mana de ajutor?” – intreba Anca Vatamanu – lider al copiilor din Betel-Dumbraveni…

„-Da! Fratele meu Petrica e in domeniu si va poate ajuta.”

Acesta a fost INCEPUTUL!

Am aflat nevoile, am aflat ca impreuna cu Anca Vatamanu mai lucrau ca lideri la copii, Mihaela Gurita si Geanina Hosman. Primele repetitii impreuna le-am avut in luna martie 2003. Entuziasmul copiilor si liderilor era mare. La repetitii veneau tot mai multi copii. Fratele Gheorghita Vatamanu a tinut aproape de noi ca slujire.

Duminica 27 aprilie 2003, in prima zi de PASTE, am cantat cu corul copiilor in biserica la slujba de dimineata. Am stat foarte inghesuiti. spatiul de la demisol era insuficient pentru multimea copiilor si fratilor. Predica fr. Virgil Neagu a fost pe intelesul si la nivelul copiilor. ( cinci paini si doi pesti….)

AM PRIMIT TOTI COPII BISERICII IN CORUL DE COPII! Nu am selectat, am muncit cu toti. Nu a fost usor.

Dumbraveni - inaugurare (28)

PROGRESUL copiilor era vizibil de la repetitie la repetitie. La o repetitie aveam in medie 200 de copii, la 2 sau 3 repetitii am avut in jur de 350 copii (… inainte de Craciun…).

Colaborarea cu fr. Virgil Neagu – pastorul bisericii si cu comitetul bisericii a fost foarte buna, pragmatica, eficienta. Vorba putina, treaba multa – cam asa stateau lucrurile la Dumbraveni.

Cartea de cantari „Din gura copiilor” scoasa de Fundatia Jubilate – a fost cea mai apreciata de copii. ( sper sa se retipareasca aceasta valoroasa carte pentru coruri de copii)

Luni 2 februarie 2004, incepeam un curs de invatare a pianului. Au fost peste 100 de cursanti inscrisi. Majoritatea nu aveau instrument acasa pe care sa exerseze. Asa se face ca dupa 1 an, mai erau 10 copii, ei fiind viitorii oameni de muzica ai bisericii, viitorii pianisti, viitorii dirijori!

„AVE VERUM” in limba latina a fost cantarea cea mai grea si apreciata inclusiv de TVR 1 la slujba de deschidere a noului locas de inchinare din 1 august 2004, la slujba de seara. E interesant sa vezi copii din biserica de tara cantand pe doua voci in limba latina si apoi in limba romana un IMN DEOSEBIT DE COMPLEX scris de MOZART! ( Nu pot uita mirarea fratilor cand am propus aceasta cantare pentru slujba de inaugurare… Mai tarziu au fost foarte apreciativi si multumitori pentru idee…)

Biserica era in constructie. Slujbele si repetitiile erau la demisolul bisericii.

Apoi am lucrat cu corul de tineri – informatiile le gasiti AICI

Timp de 1 an am dat lectii de pian si orga la multi copii si tineri din Dumbraveni. Am dorit sa fiu de folos pentru multi. Unii au renuntat din lipsa de instrument. Altii din comoditate. Altii … nu stiu de ce. DAR, au fost copii si tineri care au mers mai departe cu studiul muzicii.

MA BUCUR PENTRU VOI! FITI BINECUVANTATI DE DOMNUL si sper sa aud MULTE VESTI BUNE SI FRUMOASE DE LA VOI…. SI DESPRE VOI…! 

A FOST O PLACERE SA FAC MUZICA LA DUMBRAVENI! AM MULTE AMINTIRI FRUMOASE. 

DOMNUL FIE LAUDAT SI BINECUVANTAT PENTRU TOT CE AM LUCRAT LA BETEL-DUMBRAVENI!

P.S. – (voi reveni cu copletari, intamplari, imagini. Fiti liberi sa va puneti ideile si amintirile voastre DIRECT PE BLOG)

5 răspunsuri la Corul de Copii DUMBRAVENI – Biserica Penticostala Betel

 1. leon zice:

  Pacea Domnului !

  Apreciază

 2. Paula Vatamanu zice:

  m-am uitat peste toate.. cu fiecare imagine mintea`mi era într-o continuă mişcare gândindu-mă la fiecare copil de atunci, urmărindu-i povestea până acum.. din câte mai ştiu. eu 🙂 amintiri frumoase! felicitări pentru muulta răbdare, şi pentru rezultatele care se cunosc acum, din munca dumneavoastră impreună cu liderii de atunci.. Domnul să vă răsplătească!

  Apreciază

 3. vali zice:

  Doamne ce mici eram toti …cum a trecut timpul.. frumoase amintiri si experiente (vali Gurita)

  Apreciază

 4. Iacob Andreea zice:

  îmi amintesc cu drag de repetiţiile de la cor.pe lângă cântările frumoase,aveaţi pentru noi şi istorioare pline cu tâlc.cred că în asta s-a concretizat vorba puţină :). a fost greu la început, dar pe parcurs s-a observat că niciun efort nu a fost în zadar. Dumnezeu să vă binecuvânteze în continuare! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s