Italia – Perugia


Biserica Crestina Apostolica ELIM Perugia via Angelo Morettini 27/C

Luni 21 februarie 2005 ora 20.00 aveam prima repetitie a corului mixt.

Nu stiu precis cum s-a ajuns la numele meu, dar intuiesc ca un rol important au avut cei din bisericile din Dumbraveni-Betel si cei din Bucecea. In urma unui telefon al fratelui Nelu Foca – pastor al bisericii in acea vreme – am decis impreuna sa vin in Italia sa facem cor mixt.

In acea vreme puteai sta maxim 3 luni in strainatate. Am fost de doua ori cate 3 luni cu o pauza de 3 luni intre ele cand am fost obligatoriu in Romania. Asa era legislatia europeana in acea vreme.

Trebuia sa fii inregistrat la Politia din Perugia cu adresa la care locuiai. A fost o experienta noua pentru mine. Aveai de stat la cozi mari la politie si … ei nu erau binevoitori cu romanii. Cu ceva cunostinte ale fr. Danut Iacob, lucrurile au mers usor pentru mine. Aveam sa inteleg repede cum functioneaza lucrurile in Italia. Am scris despre aceasta aici.

Am inceput lucrul cu corul. Ziua munca pe santier impreuna cu fratii, seara repetitii la biserica. Imediat mi-am facut MULTI PRIETENI la Perugia. Pastorul, comitetul, biserica au fost alaturi de noi in acest proiect. ( cu bunavointa s-a depasit imediat „problema” – FARA NEGATIVE MUZICALE…) La programul de biserica din acea vreme veneau aproximativ 400 persoane.

Sala bisericii nu ne avantaja deloc – foarte lunga si aproximativ 3 m inaltime , nu da posibilate sunetului sa reverbereze, sa aiba ecou; sunetul e mat, plat…- (coristii din ultimul rand atingeau tavanul cu mana….!) Asta era situatia…

Am inceput cu notele muzicale, masuri, dirijat, canto…. Lucruri noi pentru cei mai multi din cor. Coristii erau din aproximativ 25 biserici din Romania.

In bisericile din diaspora e greu sa fii dirijor sau pastor pentruca fiind adunati din foarte multe biserici din Romania, fiecare vine cu un bagaj de traditie, cultura bisericeasca. Fiecare vrea sa fie ca in biserica de unde vine el. Asta nu se poate in totalitate. Se negociaza multe lucruri ca lucrurile sa poata functiona bine.

…. voi continua…

Corul de copii Perugia

6 răspunsuri la Italia – Perugia

 1. Imi poate da cineva un numar de contact a Fr. Danut Iacob? imi puteti scrie pe adresa: adriancusniriuc@yahoo.ro

  Apreciază

 2. andreea zice:

  momente de ne uitatat ? o adevarata placere multumim fr.Petrica

  Apreciază

 3. frumoase amintiri fr Petrica….

  Apreciază

 4. codrin zice:

  Ce entuziasm!….Foarte frumos!

  Apreciază

 5. otillia zice:

  un cadou ff frumos!! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s