-Nu mai esti bun de nimic! BATRANETEA te face nefolositor!

Desi i-ai slujit, le-ai fost de folos, le-ai facut mult bine in viata, vine o zi cand iti vor spune:

-Nu mai esti bun de nimic…! BATRANETEA te face nefolositor…!

Moisuc Petrica & Cantaretii din Bremen - (2)

Asa au gandit si stapanii unei ferme care aveau 4 animale batrane: un magar, un caine, o pisica si un cocos. Auzind hotararea stapanilor, cele 4 animale au hotarat sa-si scape viata si sa fuga de la ferma. Au hotarat sa plece spre orasul BREMEN si sa devina MUZICANTI!

Mergând prin pǎdure, fiind obosiţi şi înfometaţi, in drumul lor ajung la o casa ce aprtine unor talhari.  Cei patru prieteni pun la cale un plan ca sǎ scape de tâlhari si sa manance ce era pe masa talharilor!

Moisuc Petrica & Cantaretii din Bremen - (4)

Planul lor a fost simplu:

“Măgarul îşi ridică picioarele dinainte şi le propti de marginea ferestrei, câinele sări pe spinarea măgarului, pisica se căţără pe spatele câinelui, iar la urmă cocoşul îşi desfăcu aripile şi, zburând, se aşeză pe capul pisicii. Şi aşa cum erau orânduiţi, ca la un semn, porniră cu toţii să cânte, fiecare pe viersul lui: măgarul răgea, câinele lătra, pisica mieuna şi cocoşul cucuriga. După ce făcură o cântare în toată regula, se năpustiră prin fereastră în odaie, de zăngăniră toate geamurile şi se făcură ţăndări. De spaimă, tâlharii săriră-n sus ca nişte apucaţi şi crezând că niscaiva stafii au năvălit în casă, fugiră îngroziţi în pădure. Iar cei patru tovarăşi se aşezară la masă şi, luând fiecare din ce mai rămăsese, se ghiftuiră de parcă i-ar fi aşteptat un post de patru săptămâni.”

Aş putea sa-ti spun toata povestea dar te las sa o descoperi tu singur, CITIND povestea din cartea „Die Bremer Stadtmusikanten” („Muzicantii din Bremen”) scrisa de fratii Jacob şi Wilhelm Grimm, care e tradusa si in limba romana.

Iata si ceva animatii facute dupa povestea celor 4 cantareti:

sau…

Sa nu uiti ca … povestirea se aplica in cazul tuturor celor ce „imbatranesc”, inclusiv a oamenilor…

DECI…, cum te porti cu cei ce „imbatranesc”?

Acest articol a fost publicat în Povesti... repovestite, Turism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu