Degustare de ceaiuri si cafele, inclusiv Kopi Luwak…

De multe ori caut informatii despre o persoana, un lucru, o informatie turistica si uneori nu gasesc nimic pe tema respectiva.

Am citit de multe ori articole ale unor persoane care isi pun pe blog sau pe facebook imagini si descrieri ale locurilor pe care le-au vizitat. De multe ori am admirat acele articole.

M-am hotarat sa scriu si eu ceva informatii din locurile prin care DOMNUL mi-a ingaduit sa le calc cu piciorul meu.

In Bali, Indonesia, e usor sa-ti dai seama ca majoritatea oamenilor sunt prietenosi intre ei si cu turistii care le calca pragul!

Petrica Moisuc - Bali - Luwak si degustare de cafea - (7)

Unul din lucrurile pe care merita sa le faci, e o degustare de ceaiuri si cafele! E gratis!!! Am facut degustare in doua locatii diferite, asa ca voi combina poze si informatii din ambele locatii. Diferenta intre ele a fost ca in una am degustat 12 produse, in cealalta 13 produse!

Petrica Moisuc - Bali - Luwak si degustare de cafea - (9)

De la intrare, te preia un ghid care iti face o prezentare a cafelei pe care ei o cultiva, a ceaiurilor si a diverselor fructe pe care le folosesc in combinatiile lor. A fost interesant pentru noi sa ascultam explicatiile lor! Vorbesc intr-un limbaj simplu si iti arata tot, daca ai intrebari, au rabdare sa-ti explice!

Iti vor arata cei 2 arbori de cafea care cresc pe insula lor si-ti vor arata diferentele incepand cu frunza, fruct:

  • ARABICA – are frunza mai lunga si ingusta, are aroma si gust mai putin intens,
  • Petrica Moisuc - Bali - Luwak si degustare de cafea - (14)
  • ROBUSTA – are frunza mai scurta si mai lata, are aroma intensa, cofeina dublu, un gust amar, bobul este mai mic
  • Petrica Moisuc - Bali - Luwak si degustare de cafea - (15)

Apoi iti arata ceilalti arbori si fructele lor…

Intr-o cusca undeva, tolanit vezi cel putin un animalut Luwak.

Petrica Moisuc - Bali - Luwak si degustare de cafea - (29)

Noaptea, a mancat boabe de cafea din arbori si alte fructe. Toata ziua, sta tolanit si doarme. In acest timp, in stomacul si intestinele sale, boabele de cafea trec printr-un proces de fermentatie care le modifica culoarea si gustul.

Petrica Moisuc - Bali - Luwak si degustare de cafea - (22)

Excrementele lor sunt adunate, boabele de cafea sunt extrase si spalate, uscate, apoi decojite. Dupa decojire se prajesc, apoi se macina manual. Produsul obtinut, devine cea mai scumpa cafea din lume! E multa munca in toata povestea asta! Cateva animalute Luwak imbogatesc pe oricine le detine.

Apoi intri in „atelierul” unde iti arata fructele acelor arbori si procesul lor de prelucrare…

Le poti atinge, mirosi, pipai…

Pentru un minut sau doua, iti permit sa prajesti tu boabele de cafea, sa bati in piua boabele de cafea…

Prajitul unui kg de cafea dureaza aproximativ 45 minute! Pentru 1 kg de cafea macinata, trebuie sa bati continuu in piua timp de 2 ore ca sa-l faci pulbere fina…. E munca grea!

Petrica Moisuc - Bali - Luwak si degustare de cafea - (26)

Apoi, te asezi la o masa in locul de degustare. Iti aduc in cani sau pahare, ceaiuri si cafele  sa le degusti, GRATIS!

Petrica Moisuc - Bali - Luwak si degustare de cafea - (3)

ASTA E CEL MAI PLACUT MOMENT AL VIZITEI!!!

Degustarea nu are limita de timp. Esti anuntat ca poti cumpara oricare din produsele pe care le degusti! Daca ai intrebari, iti raspund, iti explica!

Petrica Moisuc - Bali - Luwak si degustare de cafea - (32)

Sunt si peisaje foarte frumoase, asa ca o poza e binevenita…

Apoi, intri in magazinul lor si poti cumpara produse care ti-au placut! Mai poti si negocia cate putin la pret!

Daca vrei, poti sa nu cumperi nimic! Noua ne-au placut multe produse din cele degustate la ei, multe gusturi interesante!

Sunt amabili cu tine pana la capat.

BINECUVANTAT FIE DOMNUL! – a creat lucruri asa de bune pentru noi, oamenii!

Acest articol a fost publicat în Turism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu