O replica desteapta!

 

O REPLICA DESTEAPTA!!! 

 

Vine din partea d-lui Peter L. Imre, Director general Adevărul Holding.

 

Apreciez CALITATEA mesajului transmis celor de la Patriarhie.

 

Ce-i drept, ma astept ca PATRIARHIA ORTODOXA ROMANA sa isi ceara scuze de la ziarul Adevarul pentruca fac munca lor – A PUNE BIBLIA IN MANA CREDINCIOSULUI CRESTIN.

Dupa scandalul de ieri provocat de Patriarhia Ortodoxa Romana legat de Biblia „neoprotestanta” pe care o vinde ziarul Adevarul, apare un comunicat-replica din partea ziarului. Scoaterea anumitor texte in relief imi apartine.  Preluata integral de AICI.

Referitor la comunicatul transmis presei astăzi de Patriarhia Română, cu privire la publicarea Bibliei împreună cu ziarul „Adevărul”, conducerea trustului Adevărul Holding face următoarele precizări:

Ziarul „Adevărul” se adresează tuturor cetăţenilor români, indiferent de confesiune. În niciun material de presă sau promoţional, „Adevărul” nu a pretins sau susţinut că Biblia care apare împreună cu ziarul este o versiune ortodoxă, catolică, neoprotestantă sau sinodală. Biblia e una singură.

Biblia care apare împreună cu ziarul „Adevărul” este Biblia creştină, aceeaşi pentru întreaga creştinătate, indiferent de confesiune. Din punctul nostru de vedere, ea se adresează tuturor creştinilor vorbitori de limbă română. Diferenţele de traducere şi interpretare – care apar inclusiv între ediţiile acceptate de BOR – le lăsăm pe seama bisericilor şi a teologilor.

„Lucrarea nu conţine niciun fel de comentarii sau alte consideraţii şi reprezintă o traducere justă a formei originale a Bibliei. Ceea ce deosebeşte aceste confesiuni sunt interpretările pe care fiecare dintre ele le dă Bibliei. Lucrarea publicată de noi nu cuprinde niciun punct de vedere sau comentariu pe marginea textului Bibliei”, precizează şi editura Orizonturi, deţinătorul drepturilor de traducere pentru ediţia apărută împreună cu ziarul „Adevărul”.

În completarea acestor informaţii, precizăm că traducerea Cornilescu a fost considerată în epocă „net superioară oricărei alte traduceri, fiind prezentată într-o limbă suplă şi curgătoare, care lipseşte oricărei alte traduceri” (Alexandru Maianu. Viaţa şi lucrarea lui Dumitru Cornilescu).

Pe această cale, urăm tuturor credincioşilor un Paşte fericit!

10.04.2012

Peter L. Imre

Director general Adevărul Holding

Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s